Ο κ. Κούγιας δικηγόρος δύο κυριών από τις τέσσερις που είχαν στις θυρίδες τους χρήματα και πολύ βαριά κοσμήματα και οι δύο αποτίμησαν – όπως είπε – το κόστος αυτών των κοσμημάτων πέραν του ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ για την κάθε περίπτωση

Μιλώντας στο MEGA, ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος δύο εκ των θυμάτων της κλοπής στις «χρυσές» θυρίδες σε τράπεζα στο Ψυχικό, αναφέρθηκε στα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του κατηγορουμένου, και στις ποινές που μπορεί να του επιβληθούν.

Ο κ. Κούγιας δικηγόρος δύο κυριών από τις τέσσερις που είχαν στις θυρίδες τους χρήματα και πολύ βαριά κοσμήματα και οι δύο αποτίμησαν – όπως είπε – το κόστος αυτών των κοσμημάτων πέραν του ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ για την κάθε περίπτωση.

«Όπως γνωρίζετε η προανάκρισης είναι απολύτως μυστική και έχει πρόσβαση μόνο ο κατηγορούμενος και οι διωκτικές αρχές. Η τακτική ανάκριση είναι αυτή η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα, εφόσον απολογηθεί ο κατηγορούμενος, τη Δευτέρα το πρωί εμφανιζόμενοι με τις δύο κυρίες να έχουμε να δηλώσουμε πια υποστήριξη κατηγορίας όπως λέγεται. Δεν διεκδικείται από τα ποινικά δικαστήρια αποζημίωση.

Με απόλυτο σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας του κύριου κατηγορουμένου θα περιμένουμε να δούμε τι είναι αυτό που οδήγησε την αστυνομία στην επιλογή ότι αυτός είχε κάνει την πράξη. Ποια είναι τα αποδεικτικά στοιχεία. Τα συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία είναι οι μάρτυρες, τα έγγραφα, τα αντικειμενικά στοιχεία που είναι το DNA και τα αποτυπώματα, οι απολογίες και ισχυρές ενδείξεις. Αυτό λέει ο κώδικας ποινικής δικονομίας ότι είναι τα αποδεικτικά», τόνισε.

Αναφορικά στην ασφάλεια των εν λόγω θυρίδων που παραβιάστηκαν όπως φαίνεται με τρόπο απλό, ανέφερε:

«DNA από αντικείμενο, σε αντικείμενο δεν μεταφέρεται αυτό να το ξεκαθαρίσουμε και εφόσον υπάρχει DNA το σημείο που υπάρχει το DNA είναι πλέον το πλέον ενδιαφέρον σε μια έρευνα. Όταν όμως βρεθεί σε σημείο που δεν έχει πρόσβαση κανείς άλλος παρά μόνο αυτός που φέρεται ως δράστης ή ο ιδιοκτήτης τότε αυτό το στοιχείο είναι αξεπέραστο.», υπογράμμισε.

«Βλέπω, ακούω, ότι υπάρχει μια σκληρή άρνηση του κατηγορουμένου, που μπορεί να οφείλεται στο ότι είναι αθώος εφόσον το ισχυρίζεται εφόσον πραγματικά δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία. Από την άλλη μεριά όμως θα ξέρετε ότι αυτή η σκληρή, μπορεί να οδηγεί σε μια πολυετή κάθειρξη γιατί είναι 4 πράξεις. Είναι στα χέρια της δικαιοσύνης να θεωρήσουμε ότι είναι τέσσερις διαφορετικές πράξεις και όχι μία.

Τα ποσά είναι τεράστια ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ ως λεία. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο και είναι θέμα ανθρώπου πλέον πώς μπορεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια πολυετή κάθειρξη, που σημαίνει ότι θα περάσει πολύ μεγάλο μέρος από την πιο παραγωγική πλευρά της ζωής του στις φυλακές», ανέφερε σχολιάζοντας τις ποινές που μπορεί να επιβληθούν στον κατηγορούμενο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr