Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο τέλος της διαδρομής του οδεύει το Ford Mondeo

Στο τέλος της διαδρομής του οδεύει το Ford Mondeo

H «μπλε οβάλ» φίρμα ανακοίνωσε τον τερματισμό της παραγωγής του οικογενειακού της μοντέλου το οποίο, από τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς θα παραχωρήσει την θέση του σε πιο περιπετειώδεις και ηλεκτροκίνητες προτάσεις, όπως επιβάλλουν οι τάσεις των καιρών.

Η Ford επιβεβαίωσε το τέλος της καριέρας του τετράθυρου Mondeo η παραγωγή του οποίου θα σταματήσει σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, επικαλούμενη την αλλαγή στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ford Mondeo πρωτοσυστήθηκε ως παγκόσμιο μοντέλο το 1993, έχοντας από τότε καταγράψει στο ενεργητικό του πάνω από πέντε εκατομμύρια πωλήσεις. Ωστόσο, η αυξανόμενη δημοτικότητα των SUV έπληξε ανεπανόρθωτα τις πωλήσεις του άλλοτε δημοφιλούς μοντέλου με την Ford να επιφυλάσσεται για μια διαφορετική προσέγγιση στο μέλλον του.

Ενδεικτικό είναι ότι κατά τη διάρκεια του 2020 το 39% των πωλήσεων της «μπλε οβάλ» φίρμας προήλθε από SUV και crossover, ποσοστό προσαυξημένο κατά 8% σε σχέση με το 2019 και παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, για όλους τους ευνόητους λόγους, εξίσου υψηλή ζήτηση παρουσιάζουν και οι εναλλακτικής τεχνολογίας προτάσεις της Ford όπως η plug-in υβριδική έκδοση του Kuga η οποία εκπροσωπεί το 50% των πωλήσεων του δημοφιλούς μοντέλου.

Υπό το παραπάνω ακριβώς σκεπτικό, το Mondeo αναμένεται να επιστρέψει ως crossover από το 2022 αν και είναι αμφίβολο να διατεθεί στην Ευρώπη. Ήδη έχουν εντοπιστεί από τον φωτογραφικό φακό και τα σχετικά πρωτότυπα που αποτυπώνουν ένα μεσαίου μεγέθους SUV να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης σε αμερικανικό έδαφος.

Ωστόσο η θέση του Mondeo στις ευρωπαϊκές γραμμές παραγωγής της Ford και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Βαλένθια\ δεν πρόκειται να μείνει «κενή» καθώς η μπλε οβάλ φίρμα έχει ήδη ανακοινώσει ότι από την επόμενη χρονιά θα αυξήσει την παραγωγή των υβριδικών εκδόσεων των Kuga, Galaxy και S-Max. Επίσης από το 2022 το εργοστάσιο της Βαλένθια θα αυξήσει την παραγωγή των απαραίτητων για την ηλεκτροκίνηση μπαταριών τις οποίες έχει υποδεχτεί από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024