Παπανδρέου : Το μήνυμα του Ελληνισμού παραμένει οικουμενικό
«Το μήνυμά μας, το μήνυμα του Ελληνισμού, ήταν και παραμένει οικουμενικό», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στα Καλάβρυτα, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.
«Το μήνυμά μας, το μήνυμα του Ελληνισμού, ήταν και παραμένει οικουμενικό», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στα Καλάβρυτα, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.
Η σπίθα της επανάστασης
Ειδικότερα, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε:
«Η σημερινή επέτειος είναι ημέρα περηφάνειας – εδώ στα Καλάβρυτα, τη γη των Αχαιών, όπου άναψε η σπίθα της Επανάστασης. Περηφάνεια για όλα όσα συμβολίζει ο αγώνας του Ελληνισμού για ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη. Αγώνας για τον ανθρωπισμό έναντι της βαρβαρότητας, τον διαφωτισμό έναντι του σκοταδισμού και τη δημοκρατία έναντι της τυραννίας».
Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «το μήνυμά μας, το μήνυμα του Ελληνισμού ήταν και παραμένει οικουμενικό αφού ένωσε Έλληνες, τον Ελληνισμό της διασποράς, φιλέλληνες, διανοούμενους, καλλιτέχνες, και αγωνιστές ανά την υφήλιο».
Αναφερόμενος στο σήμερα, είπε ότι «είναι και μέρα αναστοχασμού για τον Ελληνισμό» και πρόσθεσε: «Έχουμε ζήσει και πιο σκοτεινές στιγμές όταν επικράτησε η διχόνοια, η εσωστρέφεια, η κουλτούρα του πελατειακής διασπάθισης του πλούτου της χώρας. Στιγμές που προκάλεσαν εμφύλιους και χρεοκοπίες. Σήμερα ας μείνουμε στις αξίες που μας χάρισαν τις πιο φωτεινές στιγμές της ιστορίας μας. Γιατί αυτές πρέπει σήμερα να μας οδηγούν. Η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες και πρωτόγνωρες προκλήσεις».
Καταλήγοντας, ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι «το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας μας, δεν μπορεί παρά να διαπνέεται από ένα νέο όραμα, δημοκρατικό, προοδευτικό, εξωστρεφές, δημιουργικό, που να μας καθιστά δυνατούς και έτοιμους να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις του μέλλοντος».
Πηγή ΑΜΠΕ
- «Καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει»: Η ατάκα του Μαρτίνεθ για τον Αταμάν και ο λόγος που ειπώθηκε
- Μακελειό στο Σουδάν με 32 νεκρούς μετά από επίθεση με drones στο Νταρφούρ
- Afrika Bambaataa: Πέθανε ο τραγουδιστής της χιπ χοπ σε ηλικία 68 χρόνων από καρκίνο
- Μυθικός «γύπας» ο Πέσιτς: Την… έπεσε στο flash interview σε Ιταλίδα δημοσιογράφο (vid)
- Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Ναύπακτο
- Ουκρανία: Δύο νεκροί σε ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια του Ντνίπρο
- Ούτε «ψεκασμένη», ούτε «εξεγερμένη»: η «αντισυστημική ψήφος» αναζητά την πολιτική αλλαγή
- Low Productivity and the Investment Gap: “Thorns” for the Greek Economy
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442