Πιθανότατα να το έχετε ήδη δει στο Instagram: η νέα πρόσοψη του καταστήματος Louis Vuitton, που χτίστηκε στην ιαπωνική πρωτεύουσα το 1981, είναι καθηλωτική.

Εμπνευσμένοι από τις θαλάσσιες αντανακλάσεις της πόλης και του λιμανιού της Ginza, οι αρχιτέκτονες Jun Aoki και Peter Marino αποκάλυψαν ένα κτίριο πολλών ορόφων με καμπυλωτή όψη, πλήρως καλυμμένο από ολογραφικό γυαλί και με ένα άκρως γοητευτικό εσωτερικό.

Το κατάστημα Louis Vuitton επανασχεδιάστηκε

Αφού το εξωτερικό δημιουργήθηκε από τον Jun Aoki, το εσωτερικό του καταστήματος, γεμάτο φυσικά χρώματα με την φανερή κυριαρχία μιας δρύινης σκάλας με γυαλί φανταζόταν ο Αμερικανός αρχιτέκτονας Peter Marino, γνωστός για τις συνεργασίες του με καλλιτέχνες και οίκους μόδας όπως ο Dior, Calvin Klein και ο Yves Saint Laurent.

Στο πίσω μέρος του καταστήματος, μια δεύτερη σκάλα έχει μια γιγαντιαία τοιχογραφία που παρουσιάζει το έργο του Wave Kim Line της Kimiko Fujimura. Τα καμπυλωτά έπιπλα προμήθευσαν οι Morten Stenbaek και Isamu Noguchi, που δημιουργήθηκαν για την επιθυμία για ρευστότητα.

Στον τελευταίο όροφο του καταστήματος, υπάρχει ένα καφέ LV, με επικεφαλής έναν από τους καλύτερους σεφ του κόσμου, τον Yosuke Suga, ο οποίος συνεργάζεται με τον Louis Vuitton για δεύτερη φορά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο