
Θεσσαλονίκη: Eπεισόδια έξω από κατάληψη – Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ
Η ένταση προκλήθηκε όταν μοτοπορεία για την 25η Μαρτίου πέρασε έξω από την κατάληψη και ήρθε σε αντιπαράθεση με τα άτομα που ήταν μέσα στο κτίριο
Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από την κατάληψη “ελεύθερος κοινωνικός χώρος Σχολείο” στη Λ. Βασ. Γεωργίου, στη Θεσσαλονίκη.
Η ένταση, σύμφωνα με το thestival, προκλήθηκε όταν μια από τις μοτοπορείες που πραγματοποιούνταν με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, πέρασε έξω από το κτίριο που βρίσκεται υπό κατάληψη.
Επιβαίνοντες στα οχήματα φώναξαν συνθήματα προς τα άτομα που βρίσκονταν εντός του κτιρίου και τα άτομα απάντησαν με ρίψη αντικειμένων.
Σύμφωνα με το GRTimes, τα άτομα που πραγματοποιούσαν μοτοπορεία, προέρχονται από τον εθνικιστικό χώρο και επιτέθηκαν στην κατάληψη. Για αρκετά λεπτά σημειώθηκε μεγάλη ένταση με πέτρες και μπουκάλια να εκτοξεύονται εκατέρωθεν.
Επιτόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ΜΑΤ που απομάκρυναν τους συμμετέχοντες στη μοτοπορεία.
- Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ότι «θα είναι πάντα μέλος της βασιλικής οικογένειας»
- Βενεζουέλα και Κολομβία ανακοινώνουν στρατιωτική συνεργασία ενάντια στις «μαφίες»
- Η G7 ανησυχεί για τη σημαντική ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Κίνας και της Ρωσίας
- Η Google θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης Anthropic
- Λευκός Οίκος: Χωρίς τον όρο «γενοκτονία» η ανακοίνωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων
- Γάζα: Νέες σφαγές, ακόμα και παιδιών, από τις ισραηλινές δυνάμεις – Σκότωσαν μητέρα με 2 παιδιά της



