Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Ο επόμενος μήνας «κόλαση» για το σύστημα υγείας

Γαλλία: Ο επόμενος μήνας «κόλαση» για το σύστημα υγείας

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες στη Γαλλία, προειδοποιούν τώρα κυβέρνηση και γιατροί. Αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού και εισαγωγών στα νοσοκομεία, στο τρίτο κύμα της πανδημίας

Ο επόμενος μήνας θα είναι «κόλαση» για το γαλλικό σύστημα υγείας, εξαιτίας του τρίτου κύματος της πανδημίας, προειδοποίησε σήμερα, σε δραματικούς τόνους, ο επικεφαλής της ΜΕΘ στο  νοσοκομείο Μπισά του Παρισιού, Ζαν-Φρανσουά Τιμσί.

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε χτυπήσει «καμπανάκι» για την οριακή κατάσταση στα νοσοκομεία, στη μητροπολιτική περιοχή του Παρισιού, όπου οι ασθενείς με κοροναϊό που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας ξεπερνούν τους 1.360.

Στο νοσοκομείο του, ανέφερε ο Ζαν-Φρανσουά Τιμσί, «δεν υπάρχει πλέον χώρος πουθενά». Οι εισαγωγές βαριά ασθενών με Covid-19 «αυξάνεται μέρα με την ημέρα», τόνισε.

Για πολλές δύσκολες εβδομάδες εξαιτίας του τρίτου κύματος της πανδημίας προειδοποίησε τους πολίτες και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Νταρμαμέν, παρά την επιβολή lockdown σε ορισμένα τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Παρισιού.

Γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν, εν τω μεταξύ, ότι η υπουργός Πολιτισμού, Ροζελίν Μπασελό, διακομίστηκε στο νοσοκομείο με κοροναϊό

Περισσότερους εμβολιασμούς υπόσχεται ο Μακρόν

Αντιμέτωπος με την ολοένα και επιδεινούμενη κατάσταση, αλλά και επικρίσεις για τον χειρισμό της νέας φάσης της πανδημίας, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν υποσχέθηκε εντατικοποίηση των εμβολιασμών.

Είναι «μια μάχη» που πρέπει να δίνουμε «πρωί, μεσημέρι, βράδυ», τόνισε. «Δεν υπάρχει αργία, δεν υπάρχει Σαββατοκύριακο σε αυτή τη μάχη», είπε μετά την επίσκεψη σε εμβολιαστικό κέντρο στη Βαλανσιέν, στη περιφέρεια Οτ-ντε-Φρανς, στον βορρά: την πλέον πληγείσα από την επιδημία, μαζί με την περιφέρεια του Παρισιού.

Όπως ανακοινώθηκε, αρχίζει από αυτό το Σάββατο ο εμβολιασμός ατόμων άνω των 70 ετών. Προγραμματίζεται το άνοιγμα μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων κι ένα από αυτά θα είναι το Σταντ ντε Φρανς, το εθνικό στάδιο της Γαλλίας, διευκρίνισε η υπουργός Βιομηχανίας, Ανιές Πανιέ Ρινασέ. Από τα μέσα Απριλίου, εν τω μεταξύ, αναμένεται να αρχίσει η χορήγηση εμβόλιου στους εκπαιδευτικούς.

Ο Μακρόν τόνισε ότι η Γαλλία «δίνει μάχη» για να λάβει τις δόσεις που της οφείλει η βρετανο-σουηδική εταιρεία AstraZeneca και δήλωσε αισιόδοξος ότι η διάθεση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson «θα αλλάξει τη διάσταση από τον Απρίλιο».

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024