Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία – Ολλανδία 4-2

Τουρκία – Ολλανδία 4-2

Με τον Μπουράκ Γιλμάζ να πετυχαίνει χατ-τρικ η Τουρκία επικράτησε με 4-2 της Ολλανδίας στην Κωνσταντινούπολη και μπήκε με το δεξί στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Επιβλητική πρεμιέρα για την Τουρκία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ομάδα του Σενόλ Γκιουνές «πάτησε» με 4-2 την Ολλανδία στη ματσάρα της Κωνσταντινούπολης έχοντας μεγάλο για πρωταγωνιστή τον 36χρονο Μπουράκ Γιλμάζ που πέτυχε χατ-τρικ.

Στο 14′ κι ενώ νωρίτερα οι Ολλανδοί ζήτησαν πέναλτι, στην αντεπίθεση ο Μπουράκ Γιλμάζ με σουτ από μακριά, το οποίο κόντραρε και σε αντίπαλο, έκανε το 1-0 για τους Τούρκους. Μάλιστα στο 35′ ο Μάλεν έκανε πέναλτι στον Γιοκουσλού και ο Γιλμάζ ευστόχησε για το 2-0.

Δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς η Ολλανδία έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Από εκτέλεση κόρνερ ο Ντε Λιχτ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και τους παίκτες των φιλοξενούμενων φωνάζουν ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στο 46′ ο Τσαλχάνογλου με εκπλητικό σουτ έξω από την περιοχή έκανε και το 3-0 δείχνοντας να καθαρίζει το ματς.

Μέσα σε ένα λεπτό όμως η Ολλανδία ξαναμπήκε στο ματς. Από κάθετη του Ντεπάι ο Κλάασεν πλάσαρε για το 3-1 στο 74′ και στο επόμενο λεπτό ήρθε και το 3-2 με κεφαλιά ψαράκι από τον Ντε Γιονγκ.

Στο 80′ όμως ο Μπουράκ Γιλμάζ με απίθανη εκτέλεση φάουλ έκανε το 4-2 και τελείωσε ουσιαστικά το ματς. Στις καθυστερήσεις η Ολλναδία κέρδισε πέναλτι με τον Ντεπάι να εκτελεί αλλά ο Τσεκίρ απέκρουσε και κράτησε το 4-2.

Τουρκία: Τσακίρ, Καμπάκ, Σογιουντσού, Μεράς, Τσελίκ, Γιοκουσλού, Καραμάν (78’ Αϊχάν), Τουφάν (64’ Ανταλγαλί), Τσαλχάνογλου (78’ Ουνάλ), Γιαζιτσί (64’ Ερκίν), Μπουράκ Γιλμάζ (90’ Τούρουτς)

Ολλανδία: Κρουλ, Ντε Λιχτ, Τετέ (70’ Ντάμφρις), Βάιναλντ (82’ Φαν Άανχολτ), Μπλιντ (82’ Χράφενμπερχ), Ντε Γιονγκ, Βαϊνάλντουμ, Ντε Ρόουν (62’ Λουκ Ντε Γιονγκ), Μάλεν (69’ Κλάασεν), Μπερχάους, Ντεπάι.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024