Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετακίνηση εκτός νομού :  Όλα τα σενάρια για το Πάσχα στο χωριό - Πότε υποχωρεί το τρίτο κύμα

Μετακίνηση εκτός νομού : Όλα τα σενάρια για το Πάσχα στο χωριό – Πότε υποχωρεί το τρίτο κύμα

Ποια κριτήρια θα κρίνουν την μετακίνηση εκτός νομού

Το ερώτημα που κυριαρχεί στις συζητήσεις των πολιτών και προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση είναι η μετακίνηση εκτός νομού.

Με λίγα λόγια το αν φέτος θα κάνουμε «Πάσχα στο χωριό» η θα έχουμε επανάληψη των όσων έγιναν πέρυσι.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας είναι δραματική, οι διασωληνωμένοι και τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται διαρκώς συνεπώς, οποιαδήποτε συζήτηση για άνοιγμα αγοράς, εστίασης και μετακίνησης εκτός νομού μετατίθεται για τουλάχιστον τον Απρίλιο.

Η ειδικοί δεν φαίνονται να είναι σε θέση να δώσουν το πράσινο φως από τώρα. Η κυβέρνηση θεωρεί πως πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως να έχουν εμβολιασθεί όλες οι ευπαθείς ομάδες και το μεγαλύτερο μέρος των ηλικιωμένων, να έχουν μειωθεί τα κρούσματα και να έχουν ξεκινήσει τα μαζικά self test.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση εκτός των άλλων φοβάται πως αν δοθεί η δυνατότητα για μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα, το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων ειδικά της Αττικής θα βρεθούν στην περιφέρεια και μπορεί να υπάρξει νέα διασπορά σε χωριά.

Τι ισχύει για τη μετακίνηση εκτός νομού σήμερα

Σήμερα με βάση τα περιοριστικά μέτρα και το lockdown απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού. Όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οι εξαιρέσεις για μετακίνηση εκτός νομού είναι:

-Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.

-Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένει η οικογένειά τους και θέλουν να την επισκεφθούν, με απαραίτητη την επίδειξη Ε1 και Ε9 σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.

-Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.

-Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

-Μετακίνηση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων και πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024