Μιανμάρ : Μια 7χρονη, το νεότερο θύμα της καταστολής μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα
Ένα 7χρονο κοριτσάκι σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι του, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ στην πόλη Μανταλάι της Μιανμάρ. Πρόκειται για το νεότερο θύμα, μέχρι στιγμής, της καταστολής της αντιπολίτευσης μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα, τον περασμένο μήνα
Ένα 7χρονο κοριτσάκι σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι του, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ στην πόλη Μανταλάι της Μιανμάρ. Πρόκειται για το νεότερο θύμα, μέχρι στιγμής, της καταστολής της αντιπολίτευσης μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα, τον περασμένο μήνα.
Η χούντα κατηγορεί τους φιλοδημοκρατικούς διαδηλωτές για εμπρησμούς και βιαιοπραγίες, αλλά υποστηρίζει ότι θα χρησιμοποιήσει τη λιγότερη δυνατή βία για να καταστείλει τις καθημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής κυβέρνησης, Ζάου Μιν Τουν, είπε ότι συνολικά έχουν σκοτωθεί 164 διαδηλωτές και εξέφρασε τη λύπη του για τους θανάτους αυτούς. Ωστόσο, η Ένωση Βοήθειας για τους Πολιτικούς Κρατουμένους (AAPP), μια οργάνωση ακτιβιστών, υποστηρίζει ότι τα θύματα ανέρχονται σε 261.
«Είναι και δικοί μας πολίτες», είπε ο Ζάου Μιν Τουν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην πρωτεύουσα Ναϊπιτάου, μία ημέρα αφότου η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε πρόσωπα που συνδέονται με το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, που ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Τσι.
Οι υπάλληλοι ενός γραφείου τελετών στο Μανταλάι είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι ένα 7χρονο κορίτσι σκοτώθηκε από σφαίρες στο προάστιο Τσαν Μια Τάζι σήμερα. Οι στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον του πατέρα της, όμως, χτυπήθηκε το παιδί που καθόταν στην αγκαλιά του, μέσα στο σπίτι, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη αδελφή της. Στην ίδια περιοχή σκοτώθηκαν άλλοι δύο άνθρωποι.
Ο στρατός δεν έκανε κανένα σχόλιο για το συμβάν αυτό.
Αφού έπεσε η νύχτα, στην εμπορική πρωτεύουσα Ρανγκούν και σε άλλες πόλεις, διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους με αναμμένα κεριά στη μνήμη των θυμάτων.
- Η Eurovision προσήλκυσε 35 εκατομμύρια λιγότερους τηλεθεατές λόγω του μποϊκοτάζ για τη συμμετοχή του Ισραήλ
- Επίθεση των ΗΠΑ σε ραντάρ του Ιράν μετά από κατάρριψη drones
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Αν προκληθούμε
- Η NSA φέρεται να προετοιμάζει το Mythos της Anthropic για χρήση σε κυβερνοεπιθέσεις
- Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν βρέφος κοντά στη Χεβρώνα με σφαίρα στο πρόσωπο – Τραυματίστηκαν και οι γονείς
- Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Σλούκα και Λεσόρ ενόψει του Game 3
- Οι μαύροι ρινόκεροι επέστρεψαν σε εθνικό πάρκο της Ζιμπάμπουε
- Θερμή υποδοχή στην Κρήτη για την Εθνική Ομάδα (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-uvejs-bektas-2156172269-34066858-315x220.jpg)


























![«Ο Θεός, το σεξ και η Ευρωπαϊκή Ένωση» – Η ατάκα του Έντι Ράμα που άφησε άφωνους τους δημοσιογράφους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/edi-rama-1200x675-1-315x220.webp)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442