Ιταλία και Ρωσία ξεκινούν τον Απρίλιο την επιστημονική συνεργασία στον τομέα της έρευνας του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

Το Εθνικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νόσων Λάντζαρο Σπαλλαντσάνι που βρίσκεται στην Ρώμη και το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Ν.Φ. Γκαμαλέι της Μόσχας, θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο την μεταξύ τους συνεργασία στον τομέα της έρευνας του εμβολίου Sputnik-V.

Την ανακοίνωση έκανε ο διευθυντής του ιταλικού Ινστιτούτου, καθηγητής Φραντσέσκο Βάγια, κατά τη διάρκεια διεθνούς τηλεδιάσκεψης που φιλοξένησε το πρακτορείο TASS, με θέμα την προώθηση του ρωσικού εμβολίου και τις προοπτικές χρήσης του στην Ιταλία.

Ο καθηγητής Βάγια διευκρίνισε ότι η συνεργασία προϋποθέτει ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων, βιολογικού υλικού και διεξαγωγή κλινικών δοκιμών, καθώς και τη δυνατότητα να εμβολιασθούν εθελοντές στην Ιταλία με το εμβόλιο Sputnik-V, με σκοπό να ερευνηθεί η αύξηση της αποτελεσματικότητάς του και η δημιουργία ενός «συνδυαστικού» εμβολιασμού.

Παράλληλα, είπε ότι η αρχή της χρήσης δύο αδενοϊών είναι ενδιαφέρουσα από την άποψη της ενίσχυσης του αποτελέσματος. «Σκεφτόμαστε να κάνουμε επαναληπτικό εμβολιασμό εθελοντών, που συμμετείχαν στην πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών, με άλλο εμβόλιο», δήλωσε ο Βάγια, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει με ποιο εμβόλιο θα γίνει ο επανεμβολιασμός, καθώς είναι γνωστό ότι το Ινστιτούτο του πραγματοποιεί κλινικές δοκιμές με το ιταλικό εμβόλιο Reithera, που βρίσκεται στη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών.

Επίσης, στο ιταλικό Ινστιτούτο, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, στο οποίο αναμένονται τρεις επιστήμονες από το ρωσικό Ινστιτούτο «Γκαμαλέι», θα πραγματοποιηθούν δοκιμές για την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V σε σχέση με τα στελέχη της βρετανικής, βραζιλιάνικης και νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κοροναϊού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr