Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις 25 Μαρτίου τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη και Μπάιντεν

Στις 25 Μαρτίου τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη και Μπάιντεν

Τηλεφωνική επικοινωνία στις 25 Μαρτίου θα έχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Τηλεφωνική επικοινωνία στις 25 Μαρτίου θα έχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Δεσμοί

Σύμφωνα με πληροφορίες τα γραφεία των δύο ηγετών έχουν έρθει σε επαφή και έχουν οριστικοποιήσει το τηλεφωνικό ραντεβού που θα έχουν ανήμερα της εθνικής μας επετείου ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η τηλεφωνική αυτή επικοινωνία είναι η πρώτη μεταξύ των δύο ανδρών μετά την αλλαγή φρουράς στο Λευκό Οίκο και συμπίπτει και με την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ η οποία θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης και στην οποία θα λάβει μέρος ο Τζο Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» στη Βάση της Σούδας και εστίασε στους «αξιακούς δεσμούς» που συνδέουν Ελλάδα και ΗΠΑ.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «σκεφτόμαστε αυτούς τους δεσμούς που μας ενώνουν με τις ΗΠΑ» καθώς «εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης».

«Επισκέφτηκα το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS Dwight D. Eisenhower στη βάση της Σούδας. H στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδος βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και καθώς η χώρα μας ενισχύει και επενδύει στην αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεών της, αυτό αποκτά ολοένα μεγαλύτερη σημασία.

»Αυτή την εβδομάδα, καθώς εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, σκεφτόμαστε τους δεσμούς που μας ενώνουν με τις ΗΠΑ. Δεσμοί οι οποίοι δεν είναι μόνο κοινωνικοί, πολιτικοί, οικονομικοί, είναι πρωτίστως δεσμοί αξιακοί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Το ευχαριστώ Μητσοτάκη στον Μπάιντεν

«Οι δεσμοί, λοιπόν, που ενώνουν τις δύο χώρες είναι περισσότερο ισχυροί παρά ποτέ και θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω και τον Αμερικανό Πρόεδρο, Joe Biden, για το πολύ θερμό μήνυμα με το οποίο ο ίδιος χαιρέτησε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στη Βάση της Σούδας βρέθηκε και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ ο οποίος χαρακτήρισε απαραίτητη για τις ΗΠΑ τη στήριξη της Ελλάδας.

Νατοϊκός σύμμαχος καίριας σημασίας

Η βάση αποτελεί σημείο αναφοράς της Αμυντικής μας συνεργασίας. Η στήριξη που προσφέρει η Ελλάδα είναι απαραίτητη για την παρουσία των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο. Τονίζω ακόμα την απόφαση του Προέδρου Biden αλλά και την προσωπική του δέσμευση να προάγουμε την σχέση αυτή σε ένα ακόμα υψηλότερο επίπεδο», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, κατά τον χαιρετισμό του ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt.

Στο μήνυμά του χτες προς την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Τζο Μπάιντεν τόνισε: «Η Ελλάδα είναι ένας νατοϊκός σύμμαχος καίριας σημασίας και στενός φίλος των ΗΠΑ, παρέχοντας σταθερότητα και συμβάλλοντας ενεργά στην ειρήνη και την ευημερία στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και των Δυτικών Βαλκανίων».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024