Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πελώνη : Προτεραιότητα το άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων

Πελώνη : Προτεραιότητα το άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων

Υπογράμμισε, ότι προτεραιότητα παραμένει το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων με ασφάλεια, όποτε επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα

Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το περαιτέρω άνοιγμα της χώρας, αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Υπογράμμισε, ότι προτεραιότητα παραμένει το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων με ασφάλεια, όποτε επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ αναφέρθηκε και στα self test τα οποία θα λειτουργήσουν ως χρήσιμο εργαλείο για την παρακολούθηση των επιδημιολογικών στοιχείων.

Η κ. Πελώνη αναφερόμενη στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, τόνισε ότι είναι πρόωρο να μιλήσουμε από την Τρίτη για τις αποφάσεις της Παρασκευής, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει την Παρασκευή, όλα τα επικαιροποιημένα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αρχές Απριλίου τα self test στα φαρμακεία

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα self test τα οποία – όπως είπε – θα διατίθενται από αρχές Απριλίου στα φαρμακεία.

«Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο που θα βοηθήσει στην καλύτερη παρακολούθηση των στοιχείων της πανδημίας» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για το ΕΣΥ, διευκρίνισε ότι έχουν γίνει προσλήψεις και έχουν γίνει τα μέγιστα για την ενίσχυσή του . «Έχουν προσληφθεί 10.000, από τους οποίους οι 4.000 θα μονιμοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ. Έχει γίνει ό,τι είναι δυνατόν.»

Τόνισε, μάλιστα, ότι η προσέλευση των ιδιωτών γιατρών είναι πολύ ικανοποιητική και έχει ξεπεράσει το 90%.

Για την επίταξη περαιτέρω ιδιωτικών κλινικών απάντησε πως υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και ό,τι άλλο χρειαστεί να γίνει θα γίνει. «Το σύστημα υγείας είναι ένα και περιλαμβάνει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και πολυδύναμες ΜΕΘ.»

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024