Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζανάκης : Περιμένουμε έως 70 νεκρούς την ημέρα και 750 στις ΜΕΘ

Τζανάκης : Περιμένουμε έως 70 νεκρούς την ημέρα και 750 στις ΜΕΘ

Ο κ. Τζανάκης είπε πως η κορύφωση θα έχει διάρκεια λόγω της μεταδοτικότητας των μεταλλάξεων και της μη τήρησης των περιορισμών του lockdown

Κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας αναμένεται τις επόμενες ημέρες, δηλαδή έως τις 26 Μαρτίου, σύμφωνα με μαθηματικά μοντέλα που επικαλέστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Τζανάκης είπε πως η κορύφωση θα έχει διάρκεια λόγω της μεταδοτικότητας των μεταλλάξεων και της μη τήρησης των περιορισμών του lockdown και τα περιστατικά θα φτάσουν μετά τις 15 Απριλίου «σε άκρως διαχειρίσιμο αριθμό δηλαδή 1.200, 1.000 και κάποιες ημέρες λιγότερα από 1.000 περιστατικά».

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας εκτιμά ότι τα κρούσματα θα παραμείνουν υψηλά τις επόμενες τρεις εβδομάδες αλλά δεν θα αυξάνονται και σταδιακά θα αρχίσει η μείωση. Επίσης, χαρακτήρισε προεξοφλημένο γεγονός την αύξηση των θανάτων για ένα χρονικό διάστημα, λέγοντας ότι αναμένονται από 40 έως και 70 νεκροί κάποιες ημέρες, ενώ οι νοσηλευόμενοι σε κλίνες ΜΕΘ μπορεί να ξεπεράσουν τους 750.

«Δεν το λέω για να φοβίσω αλλά για να πάρουμε τα μέτρα μας, για να δώσω αισιοδοξία ότι φτάνουμε στην κορυφή, θα αρχίσει η αποκλιμάκωση», διευκρίνισε και επεσήμανε την ανάγκη να προετοιμαστεί το ΕΣΥ γιατί αυτή είναι η κατάσταση που θα κληθεί να διαχειριστεί.

Τέλος, πρόσθεσε ότι το μείγμα των μέτρων πρέπει να αρχίσει να αλλάζει και πως η λέξη «χαλάρωση» δεν είναι σωστή, καθώς αυτό που χρειάζεται είναι «ανοίγματα με εγρήγορση».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024