Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακρόπολη : Αντιδράσεις στα social media για το «τσιμέντωμα»

Ακρόπολη : Αντιδράσεις στα social media για το «τσιμέντωμα»

Σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει η εικόνα της Ακρόπολης, εξαιτίας των παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Βράχο από το υπουργείο Πολιτισμού.

Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου άνοιξαν έπειτα από αρκετούς μήνες lockdown τις πύλες τους οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας και οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ξανά την Ακρόπολη.

Οι επισκέπτες στον Ιερό Βράχο είχαν την ευκαιρία να δουν τις αλλαγές και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από το υπουργείο Πολιτισμού.

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκάλεσαν οι διάδρομοι ανάμεσα στα αρχαία, οι οποίοι είχαν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και όταν είχαν πρωτο-αποκαλυφθεί στα τέλη Οκτωβρίου, λίγο πριν το ολικό lockdown.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στα social media για τους νέους διαδρόμους στην Ακρόπολη – Η απάντηση του ΥΠΠΟ

Kαι αυτή τη φορά, οι χρήστες των social media υπογραμμίζουν πως η εικόνα του Παρθενώνα αλλοιώθηκε σε μεγάλο βαθμό και κάνουν λόγο για «τσιμέντωμα» και «αποκρουστική εικόνα», ακόμα και για «βεβήλωση του μνημείου».

Άνοιξαν οι αρχαιολογικοί χώροι, ανέβηκα επιτέλους στην Ακρόπολη, θα ακολουθήσει κείμενο. Προς το παρόν μου έχουν κοπεί…

Posted by Αθηνολόγιο on Monday, 22 March 2021

Πράγματι, όπως φαίνεται στις εικόνες από όσους επισκέφτηκαν το μνημείο, υπάρχουν λακκούβες σε ορισμένα σημεία του τσιμέντου, ενώ αλλού παρατηρούνται «μπαλώματα» βράχου μέσα από το τσιμέντο.

Είναι απορίας άξιο αν αυτές οι εικόνες θα προβληθούν σε όλο τον κόσμο την 25η Μαρτίου όταν η διεθνώς καταξιωμένη σοπράνο, Αναστασία Ζαννή, τραγουδήσει από την Ακρόπολη τον Εθνικό μας Ύμνο για την επέτειο συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Δείτε αντιδράσεις στα social media:

«Εσείς πως το προτιμάτε το τσιμέντο σας;;
» Με ολίγον βράχο παρακαλώ!

Τσιμέντο _on_the_rocks

Posted by Αθηνολόγιο on Monday, 22 March 2021

Πριν από λίγες ημέρες, στις 19 Μαρτίου, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, με ανοιχτή επιστολή στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη Λίνα Μενδώνη κατήγγειλε πως αποκλείστηκε από αυτοψία που σκόπευε να κάνει στην Ακρόπολη και στα έργα που πραγματοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με τον ΣΕΑ, «η αυτοψία, αν και είχε προγραμματιστεί για τις 13-12-2020 κατόπιν άδειας της Εφορείας Πόλης Αθηνών, ουδέποτε πραγματοποιήθηκε με παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Εκτοτε, παρά τα συνεχή, προφορικά και γραπτά αιτήματα, δεν έχει επιτραπεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑ να επισκεφθεί την Ακρόπολη».

«Πρόκειται για ευθύ αποκλεισμό του ΣΕΑ από το μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με υψηλό συμβολισμό για τη Δημοκρατία, αποκλεισμός ο οποίος απευθύνεται στο σύνολο του κλάδου των υπηρετούντων αρχαιολόγων στην Αρχαιολογική Υπηρεσία…», σημείωσε ο σύλλογος.

Υπουργείο Πολιτισμού: Διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών

Το υπουργείο Πολιτισμού στο παρελθόν έχει υπογραμμίσει πως τα παρεμβατικά έργα στο Βράχο έχουν γίνει για να διευκολύνουν την πρόσβαση των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων, των πολιτών με προβλήματα υγείας.

Με ανακοίνωσή του έχει επίσης χαρακτηρίσει «ευαίσθητους πολίτες», όπως χαρακτηρίζει, όσους έσπευσαν να λογοκρίνουν ότι «επιστρώνονται διαδρομές στον Βράχο της Ακρόπολης.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024