Μια Μπαρτσελόνα βγαλμένη από άλλες εποχές εμφανίστηκε στο Σαν Σεμπαστιάν και διέλυσε με 6-1 τη Σοσιεδάδ μειώνοντας ξανά στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης. Αυτή ήταν η ένατη σερί εκτός έδρας νίκη για τους Καταλανούς στο πρωτάθλημα και η πέμπτη συνεχόμενη ανεξαρτήτου έδρας.

Σε μια βραδιά που τα φώτα ήταν στραμμένα στον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός μάγος έφτασε τις 768 συμμετοχές, άφησε πίσω του τον Τσάβι Ερνάντες κι έγινε ο απόλυτος ρέκορντμαν στην ιστορία των «μπλαουγκράνα». Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην το γιορτάσει με γκολ, σκοράροντας μάλιστα δύο φορές.

Ο Μέσι είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς αλλά ο Ρεμίρο απέκρουσε το σουτ του στο 16′ ενώ επτά λεπτά μετά το ίδιο έκανε ο Τερ Στέγκεν στον Ίσακ. Στο 35′ η Μπαρτσελόνα είχε δοκάρι σε σέντρα σουτ του Ντεσκ και στο 37′ έκανε το 1-0 με τον Γκριεζμάν να παίρνει από κοντά το ριμπάουντ ύστερα από σουτ του Ντεμπελέ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Πριν τελειώσει το ημίχρονο η Μπάρτσα έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Ο Μέσι βρήκε πολύ όμορφο τον Ντέστ κι ο Αμερικανός με διαγώνιο σουτ έκανε και το 2-0 για την ομάδα του η οποία πλέον είχε φέρει το παιχνίδι για τα καλά στα μέτρα της.

Η ομάδα του Κούμαν μπήκε με το πόδι στο γκάζι και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Άλμπα με τρομερή ενέργεια και σέντρα βρήκε τον Ντεστ που με προβολή έκανε το 0-3 στο 52΄και τέσσερα λεπτά μετά ο Μέσι με πλασέ έκανε και το 0-4. Στο 67′ γκολ του Ντεμπελέ ακυρώθηκε για οφσάιντ αλλά ο Γάλλος σκόραρε λίγο αργότερα. Συγκεκριμένα στο 71′ με τρομερό σουτ έκανε το 0-5.

Ο Μπαρενετσέα με απίθανο σουτ λίγο έξω από την περιοχή έκανε το 1-5 στο 76′ για να έρθει και πάλι ο Μέσι και να κάνει με κοντινό πλασέ το τελικό 1-6 φτάνοντας παράλληλα τα 23 γκολ στο πρωτάθλημα όπου είναι και ο πρώτος σκόρερ.

Σοσιεδάδ: Ρεμίρο, Γοροσαμπέλ (60’ Γιανουζάι), Θουμπελδία (82’ Μπαουτίστα), Λε Νορμάντ, Μερκελάνθ, Γκεβάρα, Θουμπιμένδι, Μερίνο, Πόρτου (60’ Μπαρενετσέα), Ογιαρθάμπαλ, Ισάκ (82’ Σανιάν)

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ντεστ (84’ Τρινκάο), Μινγκέθα, Λενγκλέ, Άλμπα, Μπούσκετς (67’ Αραούχο), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (67’ Μορίμπα), Γκριεζμάν (84’ Πουτς), Ντεμπελέ (79’ Μπρέθγουεϊτ), Μέσι