Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι ήθελε ο Κώστας Βλάσης στην Πόλη;

Τι ήθελε ο Κώστας Βλάσης στην Πόλη;

Η ενθρόνιση, οι συναντήσεις και το μήνυμα για την επαναλειτουργία της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Μια ενθρόνιση  στην Κωνσταντινούπολη ήταν η αφορμή για σειρά συναντήσεων και συζητήσεων για θέματα που αφορούν την ελληνική μειονότητα, το Πατριαρχείο, αλλά και τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις Θρησκευτικές και Εκκλησιαστικές Υποθέσεις ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κώστας Βλάσης πήγε στην Κωνσταντινούπολη όπου παρέστη στην ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνας κ. Εμμανουήλ.

Ο κ. Βλάσης ως πρώτη επίσκεψη επέλεξε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και το Ορφανοτροφείο Πριγκήπου τονίζοντας ότι: «Η επαναλειτουργία της Σχολής αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο του Οικουμενικού Πατριαρχείου όσο και της Ελλάδας, καθώς αποτελεί φάρο και μνημείο πολιτισμού και ιστορίας.». Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβυσσού κ. Κασσιανός ξενάγησε τον κ. Βλάση στις εγκαταστάσεις της Σχολής, αλλά και στη βιβλιοθήκη, που φιλοξενεί μια πολύ πλούσια συλλογή. Υπήρξε βεβαίως συνάντηση και συζήτηση με τον Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων Δημήτριο.

Το Σάββατο ο Υφυπουργός παρακολούθησε την τελετή ενθρόνισης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνος.

Τη μεγάλη ημέρα της Χριστιανοσύνης, την Κυριακή της Ορθοδοξίας ο κ. Βλάσης παραβρέθηκε στην Πατριαρχική και Συνοδική Λειτουργία στον Ιερό Ναό του  Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, την οποία τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. «Μεγάλη ευλογία να μπορείς να λες το Πιστεύω μέσα στο Φανάρι, παρουσία της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.» τόνισε ο υφυπουργός.

Ο Υφυπουργός λόγω των ιδιαιτέρως καλών σχέσεων που έχει συνάψει με το Φανάρι είχε συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και  με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. «Κάθε συνάντηση μαζί του αποτελεί ευλογία, τιμή κι έμπνευση. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνεχίζει να αποτελεί φάρο για ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο, θεματοφύλακα της πίστης μας και πηγή φώτισης για κάθε χριστιανό.» είπε ο κ. Βλάσης.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε την ουσιαστική και συνεχή παρουσία της ελληνικής κυβέρνησης στα ζητήματα τόσο της θρησκείας μας όσο και των μελών της Ελληνικής Μειονότητας της Κωνσταντινούπολης. Ο κύκλος των επαφών που διεξήγαγε συμπεριλάμβανε το ΣΥΡΚΙ (Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων), Έλληνες ακαδημαϊκούς, επιστήμονες κι επιχειρηματίες, διευθυντές και ιδρυτές των ομογενειακών σχολείων καθώς και εκπροσώπους του Τύπου και τους Έλληνες ανταποκριτές.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024