Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Self test : Έρχεται πλατφόρμα καταγραφής κρουσμάτων - Τι αντίτιμο θα υπάρχει για τον φαρμακοποιό

Self test : Έρχεται πλατφόρμα καταγραφής κρουσμάτων – Τι αντίτιμο θα υπάρχει για τον φαρμακοποιό

Τα κυβερνητικά στελέχη επιμένουν πως τα self tests θα είναι δωρεάν ως προς τη διάθεσή τους προς τους πολίτες από τα φαρμακεία και πως ή όποια -μικρή όπως υποστηρίζουν- οικονομική επιβάρυνση θα είναι προς τον φαρμακοποιό για όποιον πολίτη επιθυμεί βοήθεια για τη διενέργεια ή για την εκπαίδευση του τεστ.

Τα κυβερνητικά στελέχη επιμένουν πως τα self testing θα είναι δωρεάν ως προς τη διάθεσή τους προς τους πολίτες από τα φαρμακεία και πως ή όποια -μικρή όπως υποστηρίζουν- οικονομική επιβάρυνση θα είναι προς τον φαρμακοποιό για όποιον πολίτη επιθυμεί βοήθεια για τη διενέργεια ή για την εκπαίδευση του τεστ.

Αστείο η αμοιβή για ένα δωρεάν τεστ

Ο Άκης Σκέρτσος ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει καμία αμοιβή για τη διάθεση των τεστ covid από τα φαρμακεία, ξεκαθάρισε, σήμερα,

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό υπογράμμισε ότι θα ήταν αστείο να ζητείται αμοιβή για ένα τεστ που είναι δωρεάν και απλά θα υπάρχει στο ράφι των φαρμακείων προκειμένου να το προμηθεύονται οι πολίτες. Σημείωσε, ωστόσο, ότι θα υπάρχει ένα συμβολικό, προκαθορισμένο, αντίτιμο για όποιον πολίτη επιθυμεί να τον βοηθήσει ο φαρμακοποιός είτε για τη διενέργεια είτε για την εκπαίδευση του τεστ.

Παράλληλα, ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι τα θετικά αποτελέσματα των self test θα πρέπει να δηλώνονται προκειμένου ο πολίτης να μπορεί να οδηγείται σε επιβεβαιωτικό τεστ σε δημόσια δομή για να υπάρξει επιβεβαίωση της θετικής διάγνωσης. Στόχος όπως είπε είναι να υπάρχει μαζική διάγνωση των θετικών κρουσμάτων καθώς από εδώ και πέρα θα ζούμε με τα πολλά κρούσματα.

Τα self test θα προστεθούν στα τεστ του ΕΟΔΥ

Στο θέμα των self test αναφέρθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που προχωρά, από το τέλος Μαρτίου-αρχές Απριλίου, σε δωρεάν παροχή self-test σε όλο τον πληθυσμό. Κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται δωρεάν από το φαρμακείο της γειτονιάς του ένα τεστ ανά εβδομάδα, παρέχοντας τον ΑΜΚΑ στον φαρμακοποιό. Κάθε πολίτης θα έχει έτσι τη δυνατότητα επιτήρησης της υγείας του και σύμπραξης στην ανάσχεση της διασποράς του ιού».

«Τα self test θα προστεθούν στα τεστ που γίνεται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ και θα υπάρξει δυνατότητα καταγραφή των κρουσμάτων. Τα τέσσερα τεστ που δικαιούται ο πολίτης θα είναι δωρεάν», πρόσθεσε η κα Πελώνη.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024