Αν και ο Chanel δεν είναι ο πρώτος οίκος ραπτικής που υποστηρίζει τον πολιτισμό, μόλις αποκάλυψε ένα φιλόδοξο σχέδιο αφιερωμένο στην τέχνη.

Το Ταμείο Πολιτισμού της Chanel στοχεύει να προσφέρει ένα νέο ξεκίνημα στον πολιτισμό και, συγκεκριμένα, τους σύγχρονους καλλιτέχνες που έχουν πληγεί σοβαρά από την υγειονομική κρίση. Αυτό το πρόγραμμα θα απονέμει καινοτόμους καλλιτέχνες που αναπτύσσουν νέες ιδέες στην εταιρεία. Ανοιχτό στη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή, η ενέργεια απευθύνεται σε κάθε είδους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων μουσικών, χορευτών και ζωγράφων.

Ο γαλλικός οίκος λανσάρει επίσης το επόμενο βραβείο Chanel, το οποίο θα απονείμει στους 10 νικητές καλλιτέχνες έως 100.000 ευρώ ο καθένας για να τους υποστηρίξει στα έργα τους, ενώ τους έφερε σε επαφή με πολιτιστικά ιδρύματα. Η Chanel συνεργάζεται επίσης με διάσημους συνεργάτες όπως το Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι, η Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο, το Μουσείο στο Λος Άντζελες και το GES-2, στη Μόσχα.

Αυτοί οι συνεργάτες έχουν τον κοινό στόχο να δημιουργήσουν νέα προγράμματα για τη στήριξη της σύγχρονης τέχνης, γύρω από ζητήματα όπως η ορατότητα των γυναικών καλλιτεχνών, η πρόσβαση στον πολιτισμό ή η οικολογία.

TAGS:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr