Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Roads to Freedom: Νέα σειρά του Ridley Scott για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Roads to Freedom: Νέα σειρά του Ridley Scott για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ξανασυναντά στο πλατό τον Steven Knight, δημιουργό του Peaky Blinders για μια πολυαναμενόμενη σειρά 10 επεισοδίων

Το σενάριο της σειράς βασίζεται στα βιβλία του σπουδαίου ιστορικού Sir Antony Beevor, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 33 γλώσσες κι έχουν τυπωθεί σε πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα. Πρόθεση των συντελεστών είναι ξεφύγουν από την κλασική ανάγνωση γύρω από την εμπλοκή των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας και εμβαθύνουν σε άλλες ιστορίες, λιγότερο γνωστές. Γεγονότα που συνέβησαν στην ΕΣΣΔ, τη Γερμανία και τη Γαλλία θα γίνουν ευρύτερα γνωστά και μάλιστα από τη δική τους οπτική.

Σε αντίθεση με την άλλη κλασική πρακτική του Hollywood, οι ήρωες που θα παρουσιάζονται δεν θα περιορίζονται στους στρατιώτες. Έχοντας ως δεδομένο ότι ο B’ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν ένας ολοκληρωτικός πόλεμος για ολόκληρη την κοινωνία, στο Roads of Freedom πρόκειται να δούμε ιστορίες επιβίωσης και από πολίτες.

Πρόθεση του Ridley Scott δεν είναι να παρουσιάσει ωραίες ηρωικές ιστορίες, αλλά να αναδείξει τη φρίκη του πολέμου, η ηρωικότητα θα βρίσκεται καμουφλαρισμένη ανάμεσά τους.

Για τον ίδιο τον σκηνοθέτη η σειρά θα είναι ένα ταξίδι στην παιδική του ηλικία. Έχοντας γεννηθεί το 1937 έχει ζήσει τις επιθέσεις της γερμανικής αεροπορίας στην Αγγλία και μεταπολεμικά ακολούθησε τον πατέρα του στο Δυτικό Βερολίνο κατά τη διάρκεια της ανασυγκρότησης. Μέσα από αυτές του τις εμπειρίες θα επιχειρήσει να αναδείξει και τα θεμέλια του Ψυχρού Πολέμου.

Το σενάριο θα διασκευαστεί από τους Steven Knight και Sir Antony Beevor, ενώ και οι τρεις τους θα είναι συμπαραγωγοί της σειράς.

Το υπόλοιπο cast αναμένεται να ανακοινωθεί στο προσεχές μέλλον και αυτή η συνεργασία των Ridley Scott και Steven Knight είναι η δεύτερη στη σειρά. προηγήθηκε η συνεργασία τους για τη δραματοποίηση του κλασικού «Μεγάλες Προσδοκίες» του Charles Dickens.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024