Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊος - Βραζιλία : Νέο τραγικό ρεκόρ 90.570 κρουσμάτων σε 24 ώρες

Κοροναϊος – Βραζιλία : Νέο τραγικό ρεκόρ 90.570 κρουσμάτων σε 24 ώρες

Η πιο θανατηφόρα εβδομάδα που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής από την έναρξη της πανδημίας στην χώρα τελείωσε στην Βραζιλία, με ρεκόρ 90.570 κρουσμάτων του νέου κοροναϊού τις τελευταίες 24 ώρες και με 2.815 θανάτους

Η πιο θανατηφόρα εβδομάδα που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής από την έναρξη της πανδημίας στην χώρα τελείωσε στην Βραζιλία, με ρεκόρ 90.570 κρουσμάτων του νέου κοροναϊού τις τελευταίες 24 ώρες και με 2.815 θανάτους, που συνδέονται με την Covid-19, ο δεύτερος βαρύτερος ημερήσιος απολογισμός θυμάτων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Συνολικά, η χώρα θρηνεί μέχρι στιγμής 290.314 νεκρούς, τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ και 11.871.390 μολύνσεις, κατά τα επίσημα δεδομένα.

8 στους 10 πιστεύουν ότι η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου

Σχεδόν οκτώ στους δέκα Βραζιλιάνους πιστεύουν ότι η πανδημία της Covid-19 βρίσκεται εκτός ελέγχου στη χώρα τους και περισσότεροι από τους μισούς «φοβούνται πολύ» ότι θα μολυνθούν από τον νέο κοροναϊό, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση της Datafolha που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι ανησυχίες αυτές εγείρονται καθώς ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου άλλαξε για τρίτη φορά στη θητεία του τον υπουργό Υγείας, ενώ η λατινοαμερικάνικη χώρα έχει γίνει το επίκεντρο της πανδημίας με περισσότερους ημερήσιους θανάτους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Η σφυγμομέτρηση της Datafolha έδειξε πως το 79% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου, από 62% στην προηγούμενη δημοσκόπηση τον Ιανουάριο.

Το 55% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση είπε πως φοβάται ότι θα κολλήσει τον ιό, από 44% τον Ιανουάριο. Ακόμα και οι νεαροί Βραζιλιάνοι καθώς και οι πλουσιότεροι πολίτες φοβούνται ότι θα μολυνθούν.

Η έρευνα της Datafolha έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 1.023 ατόμων στις 15-16 Μαρτίου και έχει περιθώριο σφάλματος 2%.

Η υποστήριξη στον Μπολσονάρου έχει καταβαραθρωθεί καθώς η Βραζιλία αντιμετωπίζει ένα φονικό δεύτερο κύμα της πανδημίας στο οποίο κυριαρχεί μια νέα πιο μεταδοτική τοπική παραλλαγή, με τους ασθενείς να έχουν κατακλύσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων στις μεγάλες πόλεις.

Μια δημοσκόπηση της Datafolha που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα έδειξε ότι το 54% των Βραζιλιάνων κρίνει τον χειρισμό της υγειονομικής κρίσης από τον ακροδεξιό πρόεδρο κακό ή πολύ κακό, από 48% τον Ιανουάριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024