Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τρόμος στη Νέα Φιλαδέλφεια για όποιον τολμά να μιλήσει για την «Αγιά Σοφιά»

Τρόμος στη Νέα Φιλαδέλφεια για όποιον τολμά να μιλήσει για την «Αγιά Σοφιά»

Τι συμβαίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια; Γιατί όποιος μιλά για το γήπεδο της ΑΕΚ πέφτει θύμα ξυλοδαρμού ή... φιμώνεται από μόνος του; Γιατί φοβάται μήπως τον φάει ο... Τίγρης;

Τι συμβαίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια; Εγινε… Σικάγο και στοχοποιεί όσους αντιδρούν στις βουλήσεις του… αόρατου παράγοντα;

Πώς γίνεται εν έτει 2021 ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο να είναι πάνω από το περιβάλλον, πάνω από τους κατοίκους και κυρίως πάνω από τη νομιμότητα;

Και γιατί όσοι αποκαλύπτουν τα αίσχη που γίνονται με αφορμή την «Αγιά Σοφιά» ή «OPAP Arena» καταλήγουν είτε στο νοσοκομείο, είτε εκβιαζόμενοι και φοβισμένοι ώστε να πάψουν να μιλούν;

Αυτή είναι η εικόνα που συναντά κανείς πλέον στην ιστορική αυτή συνοικία, με τη μεγάλη ομάδα την ΑΕΚ που δικαιούται να έχει γήπεδο, αλλά χωρίς να γίνονται εγκλήματα για χάρη αυτού.

Κι αν δει κανείς πρόσφατο διαδικτυακό δημοτικό συμβούλιο θα διαπιστώσει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Διότι όταν εμφανίζεται δημοτικός σύμβουλος μπαταρισμένος έπειτα από δολοφονική επίθεση εναντίον του, αλλά κι ένας ακόμη έχοντας στο στόμα του κολλημένο ένα μαύρο «Χ», δείγμα του ότι θέλει να παραμείνει φιμωμένος γιατί αν μιλήσει δεν ξέρει που θα καταλήξει, τότε μιλάμε για τακτικές μαφίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αντικείμενο της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο ήταν αφενός η ωμή καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκε από αγνώστους με λοστό ο κ. Κ. Τομπούλογλου, αδερφός του Χ. Τομπούλογλου.

Αλλά κι ένα… περίεργο έργο που γίνεται στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας για χάρη του γηπέδου.

Ο δαρμένος, και παραλίγο νεκρός από χτυπήματα στο κεφάλι είναι ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πόλη της Καρδιάς μας», Κώστας Ταμπούλογλου. Δύο κουκουλοφόροι τον χτύπησαν πισώπλατα προ ημερών έξω από το σπίτι του με έναν σιδηρολοστό τουλάχιστον 80 εκατοστών, όπως περιγράφηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο δεύτερος είναι ο σύμβουλος της «Δύναμης Πολιτών», Γιάννης Καλαμπόκης.

Με αφορμή την επίθεση στον Κώστα Τομπούλογλου, είχε γράψει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Σήμερα αισθάνομαι ένας ευνουχισμένος δημοτικός σύμβουλος, που δεν μπορώ να εκφράσω από φόβο τις απόψεις μου, δεν μπορώ να παίξω τον ρόλο για τον οποίο εκλέχθηκα. Παράλληλα δεν μπορώ να σκύψω το κεφάλι. Αδιέξοδο. Ενα αδιέξοδο που προήλθε όταν οι συμπολίτες μου, πλειοψηφικά το 2019, επέλεξαν μια πόλη που θα κυριαρχεί το “δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω”».

Κλίμα τρομοκρατίας

Πόσο τυχαίο είναι ότι όποιος μιλά για το γήπεδο της ΑΕΚ τρέμει μήπως στοχοποιηθεί από γνωστούς – αγνώστους… τρομοκράτες;

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης είχε ένα και μοναδικό θέμα: την τροποποίηση της διαχειριστικής μελέτης του Αλσους Φιλαδέλφειας. Ανάμεσα στις αλλαγές, περιλαμβάνεται και ένα έργο κατασκευής αναβαθμών (πεζούλες, μια τεχνική κατασκευή προστασίας του εδάφους) σε έκταση 2,5 στρεμμάτων στο νότιο τμήμα του Αλσους ή αλλιώς στο βόρειο τμήμα του γηπέδου. Οι αναβαθμοί θα καταλάβουν και έκταση του έργου του γηπέδου στην οποία, με βάση τη σχετική απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ), προβλεπόταν η κατασκευή ενός τοιχίου.

«Εκ των υστέρων καταλάβανε ότι ο τοίχος δημιουργεί θέμα ασφάλειας για τους θεατές. Οι πεζούλες θα δίνουν διέξοδο στο Αλσος. Επειδή θα έπρεπε να αλλάξει η ΑΕΠΟ και η σχετική υπουργική απόφαση, κάτι που θα πάρει χρόνο αλλά και διαστάσεις, έρχεται ως κάτι που το έχει ανάγκη ο δήμος. Πολύ θολό να αλλάξει την υπουργική απόφαση μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου», σχολιάζουν στην «Εφ.Συν.» τοπικοί παράγοντες με καλή γνώση του θέματος, εξηγώντας ότι ουσιαστικά χάνονται ακόμη 2,5 στρέμματα δάσους για χάρη της «OPAP Arena».

Σε αυτήν την εξέλιξη είχε εκφράσει αντιρρήσεις ο Χάρης Τομπούλογλου, αδελφός του θύματος και επικεφαλής αντιπολιτευόμενης παράταξης. «Αν το έργο γινόταν με τον τοίχο, δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση. Είμαστε υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ από την αρχή. Δεν είμαστε όμως εναντίον των συμφερόντων των δημοτών και του Αλσους. Αυτή είναι η διαφορά μας», είπε προς τη δημοτική αρχή του Γ. Βούρου στο δημοτικό συμβούλιο, όπου καταψήφισε την πρόβλεψη για τους αναβαθμούς «διότι πρόκειται περί παραχώρησης χρήσης έκτασης και γίνεται κατά παράβαση της αστικής νομοθεσίας και της υπουργικής απόφασης που αφορά τα συνοδά έργα του γηπέδου».

Για αυτές τις αντιρρήσεις του, που είχαν εκφραστεί από τον Φλεβάρη, ο Χάρης Τομπούλογλου καταγγέλλει ότι στοχοποιήθηκε από οπαδικές ιστοσελίδες που τον κατηγορούσαν ότι «έχει επιλέξει να κοντράρει όλα τα ζητήματα που αφορούν την ΑΕΚ και τη λειτουργία του νέου γηπέδου».

Απειλητικά σχόλια γράφτηκαν κάτω από τα διαδικτυακά δημοσιεύματα, αναφέροντας και την οδό της κατοικίας του. Το απόγευμα της 11ης Μαρτίου, ο Χάρης Τομπούλογλου άργησε να κατέβει από το σπίτι του προκειμένου να παραστεί σε προγραμματισμένη συνάντηση. Αντ’ αυτού, είχε κατεβεί ο αδελφός του.

«Επεσα θύμα δολοφονικής επίθεσης. Στοχοποιήθηκα. Μπορούσα να είμαι νεκρός ή παράλυτος. Ολοι ξέρετε τους ηθικούς αυτουργούς. Τους φυσικούς αυτουργούς τούς αναζητά η Δικαιοσύνη», είπε σε δήλωσή του στο δημοτικό συμβούλιο ο Κώστας Τομπούλουγλου. Σε χθεσινή βιντεοσκοπημένη δήλωση, ο αδελφός του Χάρης κατήγγειλε ως ηθικούς αυτουργούς «αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν την πόλη σε αρένα».

«Αυτό που έγινε θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε εκφράσει διαφορετική άποψη σε ζητήματα όπως αυτά που συζητάμε σήμερα [σ.σ. την Τετάρτη]. Ενας φόβος είναι απλωμένος σε όλο το δημοτικό συμβούλιο: όποιος τολμήσει να εκφράσει διαφορετική άποψη γύρω από κάποια ζητήματα κινδυνεύει να βρεθεί με ανοιχτό κεφάλι», τόνισε ο επικεφαλής της «Δύναμης Πολιτών», Αρης Βασιλόπουλος, πρώην δήμαρχος ο οποίος επί θητείας του είχε επίσης στοχοποιηθεί από οπαδικές ιστοσελίδες.

«Εκτίμησή μας είναι ότι υπάρχει μεθοδολογία καθοδηγούμενων επιθέσεων με στοχοποίηση της αντίθετης άποψης», πρόσθεσε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Σερετάκης. «Εχουμε καταγράψει πέντε περιπτώσεις δημοσιοποίησης στοιχείων κατοικίας ως μέρος απειλών. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουμε και επιθέσεις. Στο κλίμα απειλών που έχει διαμορφωθεί στην πόλη μας έχει μερίδιο ευθύνης και η δημοτική αρχή», πρόσθεσε.

Ψήφισμα

Η δημοτική αρχή του Γ. Βούρου κατέθεσε ψήφισμα (εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία) που «καταδικάζει το άρρωστο κλίμα των βίαιων πράξεων κατά της ζωής» του Κώστα Τομπούλογλου. «Το ψήφισμα είναι απαράδεκτο. Δεν βάζει το μαχαίρι στο κόκαλο. Δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έγιναν και με αυτά που θα αποκαλυφθούν σύντομα. Γιατί έχετε πρόβλημα να καταδικάσετε την οπαδική βία; Γιατί έχετε πρόβλημα να πείτε με το όνομά τους κάποια πράγματα;» αντέδρασε στο ψήφισμα ο Χάρης Τομπούλογλου, που απείχε από τη σχετική ψηφοφορία.

Σε αντίστοιχα τεταμένο κλίμα έγινε και η συζήτηση για τους αναβαθμούς. Η δημοτική αρχή υποστήριξε ότι το έργο απαιτήθηκε από τον δασάρχη και ότι γίνεται για λόγους ασφάλειας αλλά και αισθητικής. Εκτός από την ουσία του έργου, η αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκε και για τον τρόπο που προωθήθηκε: κατήγγειλε ότι το έργο προωθείται με εισήγηση της κατασκευάστριας εταιρείας του γηπέδου (Dimand SA), ενώ απουσιάζουν εισηγήσεις από τις δημοτικές υπηρεσίες και εγκεκριμένη μελέτη. Πώς θα χρηματοδοτηθεί το… δημοτικό έργο; «Θα είναι δωρεά της ΑΕΚ», αποκάλυψε την τελευταία στιγμή ο Γ. Βούρος.

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της… Αγιάς Σοφιάς. Αλλά και κάποιοι σάπιοι αποφάσισαν να εφαρμόσουν λογικές μαφίας για να εκφοβίσουν όσους τολμούν να μιλούν.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024