Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γραφείο γνωριμιών έταζε σε ηλικιωμένους όψιμους έρωτες και νύφες

Γραφείο γνωριμιών έταζε σε ηλικιωμένους όψιμους έρωτες και νύφες

Γραφείο συνοικεσίων υποσχόταν τον όψιμο έρωτα σε ηλικιωμένους, αποσπώντας τους τεράστια χρηματικά ποσά με πρόσχημα τις ανάγκες της υποψήφιας νύφης.

Θα μπορούσε να είναι σενάριο ελληνικής ταινίας του παλιού κινηματογράφου, αν δεν κατέληγε στις αίθουσες των δικαστηρίων ως υπόθεση απάτης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Γραφείο συνοικεσίων υποσχόταν τον όψιμο έρωτα σε ηλικιωμένους, αποσπώντας τους τεράστια χρηματικά ποσά με πρόσχημα τις ανάγκες της υποψήφιας νύφης.

«Και μου λέει Θανάση, έλα να σε γνωρίσω σε μια φίλη, έχει μια ανάγκη αυτή τη στιγμή, να μιλήσετε. Πάω λοιπόν στο γραφείο, εκεί πάνω λοιπόν μου σκάει το παραμύθι η κυρία. Εάν μου δώσετε 15.000 κύριε … , θα σας δώσω και παραπάνω. Υποτίθεται… όλα αυτά ήταν χαϊδευτικά, διπλωματικά μέχρι να πάρει τα λεφτά.»

Το παρουσιαστικό και η ευγένεια της κατηγορούμενης, που εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτρια του γραφείου γνωριμιών, δεν άφησε περιθώρια για υποψίες. Όσο ο 72χρονος περίμενε να βρεθεί η νύφη, έδωσε πρόθυμα 15.000 ευρώ, προκειμένου η κατηγορούμενη να εισπράξει δήθεν την ασφάλεια ζωής του αδελφού της που ζούσε στη Γαλλία..

«Γνωρίζω μια γυναίκα που φαινόταν αξιόλογη κυρία, με χαμηλό τόνο… «και σε παρακαλώ και πέθανε ο αδερφός μου… θα με βοηθήσεις», διπλωματικά εν πάση περιπτώσει και με έφερε τούμπα.

Και εξαναγκάζομαι και κατεβαίνω στην Αθήνα και παίρνω το ποσό των 14.000 που είχα στην άκρη και τα καταθέτω σε αυτή ενώπιον του…»

Από το 2013 έως το 2019, η ιδιοκτήτρια του γραφείου συνοικεσίων και οι συνεργοί της κατάφεραν και απέσπασαν από δεκάδες υποψήφιους γαμπρούς, πάνω από 300.000 ευρώ.

«Η ιδιοκτήτρια του γραφείου συνοικεσίων, ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη ηλικιωμένων ανθρώπων, οι οποίοι είχαν ανάγκη για συντροφικότητα, με αποτέλεσμα να τους προσεγγίζει με το πρόσχημα της εξεύρεσης συντρόφου, να αποκτά μια οικειότητα μαζί τους με αυτό τον τρόπο κατάφερνε να τους αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά, όπως έκανε δεκτό και το δικαστήριο.»

280.000 ευρώ για τη νύφη που δεν ήρθε ποτέ

Ο 72χρόνος δεν ήταν το μόνο θύμα της κυρίας που διηύθυνε το γραφείο συνοικεσίων και των συνεργών της, αφού εκτός από εκείνον κατάφεραν και απέσπασαν από φίλο του 24.000 με το πρόσχημα ότι η νύφη ζει στο εξωτερικό και χρειάζεται χρήματα για να έρθει στην Ελλάδα.

«Ο … πήγε να γνωρίσει μια γυναίκα, η οποία γυναίκα του έβρισκαν διάφορες δικαιολογίες. Να του λέει: και αύριο θα τη δεις, και μεθαύριο θα τη δεις, και προβλήματα, και εκείνο και το άλλο. Και του αποσπούσαν αρκετά λεφτά, το συνολικό ποσό των 24.000 ευρώ.»

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν οι νύφες δεν εμφανίστηκαν ποτέ κι οι ηλικιωμένοι ζήτησαν μάταια πίσω τα λεφτά τους. Ύστερα από έρευνα διαπιστώθηκαν δεκάδες υποθέσεις εξαπάτησης, με ένα από τα θύματα μάλιστα να έχει δώσει 280.000 ευρώ…

«Υπάρχει και μια κατάθεση για ένα ποσό το οποίο ξεπερνά τις 280.000, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο ο παθών δεν ζήτησε την ποινική δίωξη των κατηγορουμένων.»

Στη δικογραφία αναφέρονται ποσά πάνω από 300.000 ευρώ, αλλά δεδομένου ότι η μήνυση αφορούσε τα υπόλοιπα ποσά, το ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε σαν κατηγορητήριο ήταν κάτω από τις 120.000 για αυτό και η υπόθεση πήγε στο πλημμελειοδικείο.

Το δικαστήριο καταδίκασε την ιδιοκτήτρια του γραφείου ευρέσεως συντρόφου σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών χωρίς αναστολή, για απάτη κατ’ εξακολούθηση και τον ένα κατηγορούμενο ως συνεργό της σε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024