Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Πέθανε το 2χρονο αγοράκι που έπεσε σε βαρέλι

Κρήτη: Πέθανε το 2χρονο αγοράκι που έπεσε σε βαρέλι

Το δίχρονο αγοράκι, έπεσε μέσα σε ένα βαρέλι γεμάτο ασβεστόνερο στη Λιγόρτυνο του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, το απόγευμα της Τετάρτης

Πάλεψε για να κρατηθεί στη ζωή το 2χρονο αγοράκι αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και άφησε λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα, την τελευταία του πνοή στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλευόταν.

Το δίχρονο αγοράκι, έπεσε μέσα σε ένα βαρέλι γεμάτο ασβεστόνερο στη Λιγόρτυνο του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, το απόγευμα της Τετάρτης.

Το βρήκε η γιαγιά του, χωρίς τις αισθήσεις του. Ο μικρός μεταφέρθηκε χωρίς κανένα σημάδι ζωής στο Κέντρο Υγείας Χάρακα.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας «έπεσαν» στην κυριολεξία πάνω στο παιδί, προσπαθώντας να το επαναφέρουν. Επί 2 ώρες και 40 λεπτά ο μικρός δεν ανταποκρινόταν, όμως στο καρδιογράφημα έγινε η ανατροπή που προκάλεσε έκπληξη και μεγάλη χαρά.

Το παιδί διασωληνώθηκε το βράδυ της Τετάρτης καθοδόν για το ΠΑΓΝΗ.

«Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή. Σημειώνεται ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση» υπογραμμιζόταν χθες στο ιατρικό ανακοινωθέν.

Παρά τις προσπάθειες όλου του προσωπικού της Μονάδας, άφησε την τελευταία του πνοή, καθώς εξ αρχής η κατάσταση της υγείας του ήταν εξαιρετικά σοβαρή.

Οι συγγενείς

Η κ. Αναστασία Νιότη, θεία του 2χρονου αγοριού, περιέγραψε το συμβάν λέγοντας χαρακτηριστικά πως η όλη η ιστορία κράτησε 10 λεπτά, το παιδάκι χάθηκε από το οπτικό τους πεδίο για κάποια δευτερόλεπτα.

Η κ. Μάγδα Ζεάκη από πλευράς της μίλησε για το συμβάν που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα. «Όταν ο συνάδελφος στο κέντρο υγείας Χάρακα είδε το καρδιογράφημα με αυτό το ρυθμό, με πήρε τηλέφωνο και ζήτησε τη συνδρομή μου τη βοήθειά μου και του είπα εγώ να ξεκινήσει αυτός από κέντρο υγείας Χάρακα και εγώ από το Ηράκλειο και μαζί να κάνουμε την εκτίμηση. Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι οι συνάδελφοι στο κέντρο υγείας Χάρακα έκαναν υπέρβαση των πρωτοκόλλων, θα μπορούσαν να είχαν σταματήσει μιάμιση ώρα περίπου λόγω του ότι είχε επέλθει ο πνιγμός. Η ανάνηψη η επιμονή είχε φτάσει τις δύο ώρες και 45 λεπτά. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι, τώρα εξαρτάται από αυτόν.

» Όταν το είδα είχε ένα καρδιογράφημα με ένα ρυθμό και μια υποτυπώδη αναπνοή. Αμέσως διασωληνώθηκε, κάναμε ΚΑΡΠΑ και μετά από πέντε λεπτά το παιδί είχε πολύ καλό καρδιογράφημα 120 σφίξεις και πολύ καλή αναπνοή.

» Οι συνάδελφοι ή οποιοσδήποτε αντιμετώπιζε ένα τέτοιο περιστατικό με το να κάνει συμπιέσεις κάνει χειροκίνητα να  δουλεύει η καρδιά. Σε αυτό το παιδάκι όλος ο χρόνος χρειάστηκε για να θερμανθεί».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024