Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη : Πανελλήνια συγκίνηση για το μικρό αγοράκι - Δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του

Κρήτη : Πανελλήνια συγκίνηση για το μικρό αγοράκι – Δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του

Το παιδί που έπεσε μέσα σε βαρέλι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Μετά από προσπάθειες τριών και πλέον ωρών, αφού είχαν ανακοινώσει το θάνατo στον θείο του που περίμενε έξω από το Κέντρο Υγείας του Χάρακα, την ώρα που πλησίαζε η νεκροφόρα, έκαναν μια τελευταία προσπάθεια να το επαναφέρουν

Η συναισθηματική τους φόρτιση είναι έντονη και εύλογη. Η γιαγιά κι οι στενοί συγγενείς του μικρού παιδιού στην Κρήτη συνεχίζουν να λιώνουν από αγωνία. Προσεύχονται για ένα δεύτερο θαύμα.

Το παιδί που έπεσε μέσα σε βαρέλι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Μετά από προσπάθειες τριών και πλέον ωρών, αφού είχαν ανακοινώσει το θάνατo στον θείο του που περίμενε έξω από το Κέντρο Υγείας του Χάρακα, την ώρα που πλησίαζε η νεκροφόρα, έκαναν μια τελευταία προσπάθεια να το επαναφέρουν.

Τα όσα ακολούθησαν δεν πρόκειται να τα ξεχάσει κανείς. Οι στιγμές που εκτυλίσσονται είναι συγκλονιστικές. Η απόγνωση δίνει τη θέση της σε δάκρυα χαράς και ελπίδας.

Οι γιατροί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Ειδοποιούν ασθενοφόρο που ξεκινάει άμεσα για την περιοχή. Η γιατρός που βρισκόταν μέσα περιγράφει στο Live News κινήσεις και εικόνες, μόλις είδε μπροστά της, το δίχρονο αγγελούδι.

Οι τραγικές ώρες

Ο εφιάλτης του παιδιού εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα στο εργοτάξιο του σπιτιού του. Το παιδάκι βρισκόταν στο σπίτι της γιαγιάς του μέχρι να επιστρέψει η μητέρα του από το σούπερ μάρκετ. Η μητέρα πήρε το παιδί και το κακό, όπως λένε συγγενείς, έγινε όσο εκείνη τακτοποιούσε τα πράγματα που είχε ψωνίσει.

Εκείνα τα δευτερόλεπτα το μυαλό όλων δεν πηγαίνει στο κακό… Το παιδί όμως είχε πέσει σε βαρέλι που είχε νερό μέχρι τη μέση και βρισκόταν αναίσθητο. Συγγενείς το μεταφέρουν γρήγορα στο Κέντρο Υγείας της περιοχής αλλά παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών δεν επανέρχεται.

Η τελευταία τους προσπάθεια γεννά ελπίδες που οι γιατροί θέλουν αρχικά να συντηρήσουν και στη συνέχεια να αυξήσουν. Η γιατρός που ανέλαβε το παιδί στο ασθενοφόρο λέει ότι στα 20 χρόνια που εργάζεται της έχει ξανατύχει ανάλογο συμβάν ακόμα μία φορά.

Πλέον τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο ΠΑΓΝΗ, με τις επόμενες ώρες να χαρακτηρίζονται εξαιρετικά κρίσιμες για τη ζωή του παιδιού. Όλοι ξέρουν ότι μετά το πρώτο θαύμα, χρειάζεται και ένα δεύτερο για να υπάρξει αίσιο τέλος.

Η συγκλονιστική ιστορία που εκτυλίσσεται στην Κρήτη, κεντρίζει το ενδιαφέρον με τις ευχές όλων να συνοδεύουν το αγγελούδι, στη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.

Τι λένε συγγενείς

Η κ. Αναστασία Νιότη, θεία του 2χρονου αγοριού, περιέγραψε το συμβάν λέγοντας χαρακτηριστικά πως η όλη η ιστορία κράτησε 10 λεπτά, το παιδάκι χάθηκε από το οπτικό τους πεδίο για κάποια δευτερόλεπτα.

Η κ. Μάγδα Ζεάκη από πλευράς της μίλησε για το συμβάν που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα. «Όταν ο συνάδελφος στο κέντρο υγείας Χάρακα είδε το καρδιογράφημα με αυτό το ρυθμό, με πήρε τηλέφωνο και ζήτησε τη συνδρομή μου τη βοήθειά μου και του είπα εγώ να ξεκινήσει αυτός από κέντρο υγείας Χάρακα και εγώ από το Ηράκλειο και μαζί να κάνουμε την εκτίμηση. Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι οι συνάδελφοι στο κέντρο υγείας Χάρακα έκαναν υπέρβαση των πρωτοκόλλων, θα μπορούσαν να είχαν σταματήσει μιάμιση ώρα περίπου λόγω του ότι είχε επέλθει ο πνιγμός. Η ανάνηψη η επιμονή είχε φτάσει τις δύο ώρες και 45 λεπτά. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι, τώρα εξαρτάται από αυτόν.

» Όταν το είδα είχε ένα καρδιογράφημα με ένα ρυθμό και μια υποτυπώδη αναπνοή. Αμέσως διασωληνώθηκε, κάναμε ΚΑΡΠΑ και μετά από πέντε λεπτά το παιδί είχε πολύ καλό καρδιογράφημα 120 σφίξεις και πολύ καλή αναπνοή.

» Οι συνάδελφοι ή οποιοσδήποτε αντιμετώπιζε ένα τέτοιο περιστατικό με το να κάνει συμπιέσεις κάνει χειροκίνητα να  δουλεύει η καρδιά. Σε αυτό το παιδάκι όλος ο χρόνος χρειάστηκε για να θερμανθεί».

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024