Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ειδική ομάδα 100 συνταξιούχων για την επιτάχυνση στην απονομή συντάξεων

Ειδική ομάδα 100 συνταξιούχων για την επιτάχυνση στην απονομή συντάξεων

Η μηνιαία μικτή κατ’ αποκοπή αμοιβή κάθε συμβαλλόμενου ορίζεται σε 700 ευρώ, με την προϋπόθεση επεξεργασίας 60 συνταξιοδοτικών φακέλων τον μήνα

Eιδική ομάδα των 100 συνταξιούχων- πρώην υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ επιστρατεύει το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να συνδράμουν τον φορέα στο έργο επιτάχυνσης της απονομής των συντάξεων και της ταχύτερης εκκαθάρισης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, που προβλέφθηκε στο νόμο 4764/2020.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, που προωθείται προς δημοσίευση, οι εν λόγω συνταξιούχοι θα υπογράψουν οκτάμηνη σύμβαση έργου, χωρίς δυνατότητα ανανέωσης, με τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ, με αντικείμενο την υποστήριξη των διαδικασιών απονομής συντάξεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, πρόκειται για πρώην υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα και οι οποίοι κατά τον χρόνο της ενεργής υπηρεσίας τους είχαν υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, στα αντικείμενα της απονομής συντάξεων όλων των κατηγοριών, της διαδικασίας υπολογισμού του χρόνου ασφάλισης, της διαδικασίας ελέγχου των εισφορών και της υποστήριξης της γραμματείας συντάξεων.

Η μηνιαία μικτή κατ’ αποκοπή αμοιβή κάθε συμβαλλόμενου ορίζεται σε 700 ευρώ, με την προϋπόθεση επεξεργασίας 60 συνταξιοδοτικών φακέλων τον μήνα. Σε περίπτωση επεξεργασίας μικρότερου αριθμού φακέλων, η αμοιβή μειώνεται αναλογικά.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η οργάνωση και η επίβλεψη του έργου, καθώς και η διαδικασία με την οποία θα πιστοποιηθεί η επίτευξη των στόχων, θα καθοριστεί με απόφαση του διοικητή του e-ΕΦΚΑ.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024