Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεές αξιοποιεί το υπουργείο Οικονομικών για αγορά 10 νέων ασθενοφόρων

Δωρεές αξιοποιεί το υπουργείο Οικονομικών για αγορά 10 νέων ασθενοφόρων

Τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την αγορά 10 νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Τα νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ θα αποκτηθούν μέσω της αξιοποίησης δωρεών από πολίτες και επιχειρήσεις

Τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την αγορά 10 νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μια απόφαση, ωστόσο, που δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης με την πανδημία μοιάζει να έρχεται με καθυστέρηση.

Τα νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ θα αποκτηθούν μέσω της αξιοποίησης δωρεών, ύψους 500,3 χιλ. ευρώ, από πολίτες και επιχειρήσεις στον Ειδικό Λογαριασμό Αποπληρωμής Εκτάκτων Δαπανών για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών ευχαριστεί θερμά τους «περισσότερους από 440 πολίτες και επιχειρήσεις που, υπό ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικά συνθήκες, συνέβαλαν με τις δωρεές τους στην κοινή, κρίσιμη μάχη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της».

Ωστόσο, λένε οι επικριτές της κυβερνητικής διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης οι πόροι για τον κρίσιμο τομέα της υγείας θα έπρεπε να είναι εξασφαλισμένοι και επαρκείς και να μην επαφύεται η ενίσχυση των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ σε δωρεές και φιλανθρωπίες.

Ένα ασθενοφόρο σε καθεμία από τις 7 ΥΠΕ

«Το Υπουργείο Οικονομικών, με νομοθετική πρωτοβουλία, δρομολογεί τις διαδικασίες, ώστε οι δωρεές, συνολικού ύψους 500.300 ευρώ, που κατέθεσαν, από τον περασμένο Απρίλιο, πολίτες και επιχειρήσεις στον Ειδικό Λογαριασμό Αποπληρωμής Εκτάκτων Δαπανών για την αντιμετώπιση του COVID-19, να αξιοποιηθούν για την προμήθεια 10 ασθενοφόρων.

Ασθενοφόρα τα οποία θα αγοραστούν από το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που θα μας διαβιβάσει το ΕΚΑΒ, και θα παραδοθούν από τον Υπουργό Οικονομικών στον Υπουργό Υγείας, για την εξυπηρέτηση των αυξημένων, εξαιτίας της πανδημίας, αναγκών του ΕΚΑΒ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σε καθεμία από τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας θα διατεθεί ένα ασθενοφόρο, ενώ οι τρεις μεγαλύτερες ΥΠΕ – Αττικής, Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος και Μακεδονίας – θα λάβουν από δύο ασθενοφόρα η καθεμία.

Με την πρωτοβουλία αυτή, το Υπουργείο Οικονομικών αποδεικνύει ότι, παράλληλα με τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων μέσα από ένα ευρύ πλέγμα μέτρων, διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα και κοινωνική ευαισθησία κάθε πόρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής.

Ως Υπουργός Οικονομικών, ευχαριστώ θερμά τους περισσότερους από 440 πολίτες και επιχειρήσεις που, υπό ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικά συνθήκες, συνέβαλαν με τις δωρεές τους στην κοινή, κρίσιμη μάχη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της. Μάχη την οποία θα καταφέρουμε να κερδίσουμε, με υπευθυνότητα, ενότητα και αλληλεγγύη».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024