Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δραμματική έκκληση Γιαννάκου: «Έλεος! Πεθαίνει ο κόσμος» - 51 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Δραμματική έκκληση Γιαννάκου: «Έλεος! Πεθαίνει ο κόσμος» – 51 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Δραματική έκκληση απευθύνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για την εξεύρεση κρεβατιών ΜΕΘ καθώς όπως τονίζει «πεθαίνει κόσμος» ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτοι περισσότεροι από 51 διασωληνωμένοι και σήμερα είναι εκτός ΜΕΘ, ενώ διασωληνωμένος υπάρχει ακόμα και σε φορείο. 

Δραματική έκκληση απευθύνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος για την εξεύρεση κρεβατιών ΜΕΘ καθώς όπως τονίζει «πεθαίνει κόσμος» ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτοι περισσότεροι από 51 διασωληνωμένοι και σήμερα είναι εκτός ΜΕΘ, ενώ διασωληνωμένος υπάρχει ακόμα και σε φορείο.

Επιλογή ασθενών για νοσηλεία σε ΜΕΘ

Η κατάσταση είναι τραγική για τα νοσοκομεία σε Αττική, Αχαΐα και Θεσσαλονίκη ενώ όπως τονίζει ο κ. Γιαννάκος «το προσωπικό (σ.σ. του ΕΣΥ) γονάτισε» ζητώντας, εδώ και τώρα επιστράτευση των υποδομών και του ανθρώπινου δυναμικού του ιδιωτικού τομέα της Υγείας

«Δεν υπάρχουν λόγια να αποτυπώσει κανείς την απόγνωση των συγγενών που αδυνατούν να πιστέψουν ότι οι δικοί τους βρίσκονται με κορωναϊό διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ», τονίζει ο κ. Γιαννάκος και προσθέτει ότι «αδυνατούν να κατανοήσουν την επιλογή ασθενών για νοσηλεία σε ΜΕΘ. Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι τα κριτήρια που αναγκαστικά τίθενται οδηγούν στο θάνατο τους δικούς τους ανθρώπους».

«Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ασφαλείς συνθήκες, για προετοιμασία του συστήματος και νοσοκομεία που νοσηλεύουν 100 έως 150 περιστατικά κοροναϊού να μην έχουν αναπτύξει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ. Είναι αυτά τα νοσοκομεία που έχουν το μεγαλύτερο αριθμό και τις περισσότερες ημέρες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Με τραγική κατάληξη» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Το προσωπικό έχει γονατίσει

«Μετακινούν γιατρούς από Νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας 800 χιλιόμετρα μακριά από 18/3 έως 24/3 για λίγες ημέρες για να ανοίξουν 8 κλίνες ΜΕΘ στι ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ την αίθουσα ανάνηψης των χειρουργείων. Μετά; Το προσωπικό έχει γονατίσει. Λένε ότι δεν προσλαμβάνουν νοσηλευτικό γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμο στη λίστα των επικουρικών. Μείωσαν το χρόνο απασχόλησης του επικουρικού προσωπικού από δύο χρόνια στον ένα και δεν υπάρχει κυβερνητική πρωτοβουλία μονιμοποίηση τους. Υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι νοσηλευτές και βοηθοί νοσηλευτές που συμμετέχουν στις μόνιμες προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού. Γιατί δεν προσέλαβε μόνιμους η κυβέρνηση; Προτιμάει την ομηρία για ψηφοθηρικούς λόγους» προσθέτει ο κ. Γιαννάκος.

Ο κ. Γιαννάκος κάνει λόγο για «υπερπληρότητα» στις ΜΕΘ και σε δραματικούς τόνους δηλώνει: «Έλεος, κάντε κάτι με τις ΜΕΘ… Πεθαίνει ο κόσμος!».

Νοσηλεία και διασωλήνωση σε …φορεία

Περισσότεροι από 51 είναι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην Αττική: Στο Σισμανόγλειο είναι 0χτώ ασθενείς, στο Ελπίς δύο, στο Γεννηματάς δώδεκα, στο Λαϊκό τρεις, στο Παμμακάριστος δύο, στο Αλεξάνδρας έξι (προσωρινά στη καρδιολογική Μονάδα), ένας στο Ιπποκράτειο, εννέα στο Τζάνειο, επτά στη Νίκαια, ένας στο Θριάσιο.

Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ είναι δε και περιστατικά non covid. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ δύο είναι στο Γεννηματάς, ένας στο Ιπποκράτειο, και ένας στο Αγία Όλγα.

Στο Αλεξάνδρας τα γενικά διασωληνωμένα περιστατικά νοσηλεύονται στη ΜΑΦ (Μονάδα αυξημένης φροντίδας) επειδή δεν χωράνε οι 8 κλινες. Η εικόνα εκεί συμπληρώνεται  με τη νοσηλεία τεσσάρων ασθενών σε …φορεία εκ των οποίων ο ένας διασωληνωμένος!

Η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική:
ΚΑΤ: 47 στα 51.
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 στα 14.
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 16 στα 16.
ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 9 στα 9.
ΕΛΠΙΣ: 6 στα 6.
ΝΙΜΙΤΣ: 6 στα 6.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 55 στα 58.
ΣΩΤΗΡΙΑ: 81 στα 84.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 12 στα 12 και 4 διασωληνωμένοι στη ΜΑΦ.
ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 στα 17.
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 στα 12.
ΑΤΤΙΚΟ:  44 στα 44.
ΤΖΑΝΕΙΟ: 10 στα 10.

Θυμίζει Νοέμβρη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ η κατάσταση «ζορίζει» και στην Αχαΐα όπου στον Άγιο Ανδρέα υπάρχει 100% πληρότητα σε ΜΕΘ (9/9), ενώ στο Πανεπιστημιακό του Ρίο στη ΜΕΘ όπου υπάρχουν 25 κλίνες νοσηλεύονται 21 ασθενείς

Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη. Στα εφημερεύοντα νοσοκομεία εισάγονται οι μισοί ασθενείς από ότι το Νοέμβρη με αυξανόμενες εισαγωγές και νοσηλείες καθημερινά.
Σε ότι αφορά τις ΜΕΘ και τη νοσηλεία ασθενών σε σύνολο κρεβατιών:
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 7 στα 10.
ΑΧΕΠΑ: 29 στα 32.
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: 21 στα 21
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: 17 στα 18
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 12 στα 13.
ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: 7 στα 8.

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «αρχίζει να θυμίζει Νοέμβρη με την συνεχή ανάπτυξη αυτοσχέδιων ΜΕΘ».

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024