Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Τσέλσι «καθάρισε» την Ατλέτικο και πέρασε στα προημιτελικά (2-0)

Η Τσέλσι «καθάρισε» την Ατλέτικο και πέρασε στα προημιτελικά (2-0)

Η Τσέλσι επικράτησε με σκορ 2-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης και σε συνδυασμό με το 1-0 στην Ισπανία προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League με δύο νίκες.

Χάρη στα γκολ των Χακίμ Ζίγεχ και Έμερσον η Τσέλσι επικράτησε με σκορ 2-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Στάμφορντ Μπριτζ», παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League, με τους «μπλε» να προκρίνονται κάνοντας το δύο στα δύο (1-0 το πρώτο ματς).

Οι Λονδρέζοι είχαν τον έλεγχο σε όλη την αναμέτρηση, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες για να απειλήσουν την εστία του Γιαν Όμπλακ, σκόραραν στο 34′ με τον Μαροκινό μέσο και εν τέλει πήραν το θετικό αποτέλεσμα (με τον Έμερσον να τελειώνει το ματς) όπως και την πρόκριση απέναντι στους «ροχιμπλάνκος».

Στο πρώτο ημίχρονο η Τσέλσι είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να ξεκλειδώσει την καλή άμυνα της Ατλέτικο, η οποία περίμενε πίσω, με σκοπό να κάνει το αγαπημένο παιχνίδι του Ντιέγκο Σιμεόνε στο ανοιχτό γήπεδο.

Οι παίκτες του Τόμας Τούχελ έκαναν κάποιες ευκαιρίες, χωρίς όμως να βρίσκουν εστία. Στο 34′ όμως ο Χάβερτς συνδυάστηκε άψογα με τον Βέρνερ, ο Γερμανός γύρισε στον Ζιγιέχ και αυτός με ιδανικό τελείωμα έκανε το 1-0 για την αγγλική ομάδα. Το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, όπως ήταν λογικό, η Ατλέτικο αποφάσισε να βγει μπροστά ώστε να κυνηγήσει τις όποιες πιθανότητες είχε ακόμα για να διεκδικήσει την πρόκριση, αφού ήθελε δύο γκολ. Παρότι όμως ισορρόπησε το παιχνίδι και γύρισε τη μπάλα, έδωσε στην Τσέλσι τη δυνατότητα να κάνει και εκείνη ευκαιρίες για να κλειδώσει το ματς.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα μέχρι τις καθυστερήσεις, όπου ο Έμερσον έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 2-0. Αξίζει να σημειωθεί πως οι «ροχιμπλάνκος» έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Σάβιτς στο 82′.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024