Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αυτοβιογραφία του Μπόμπι Γκιλέσπι των Primal Scream αναμένεται τον Οκτώβριο

Η αυτοβιογραφία του Μπόμπι Γκιλέσπι των Primal Scream αναμένεται τον Οκτώβριο

Ο Μπόμπι Γκιλέσπι των Primal Scream ανακοίνωσε τη νέα του αυτοβιογραφία με τίτλο «Tenement Kid».

Ο Μπόμπι Γκιλέσπι των Primal Scream ανακοίνωσε τη νέα του αυτοβιογραφία με τίτλο «Tenement Kid».

The Primal Scream singer’s memoir is the story of “a decade lost to Thatcherism and saved by acid house”

Δημοσιεύτηκε από Pitchfork στις Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021

Η εκρηκτική αυτοβιογραφία

Το βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει στις 28 Οκτωβρίου από τον εκδοτικό οίκο White Rabbit Publishing θα αφηγείται την ιστορία του Μπόμπι Γκιλέσπι, το πώς ο τραγουδιστής, ο οποίος μεγάλωσε σε οικογένεια εργατικής τάξης της Γλασκόβης έγινε αρχηγός μιας από τις σημαντικότερες μπάντες της δεκαετίας του 1990.

Στην αυτοβιογραφία θα προβάλλονται τα χρόνια της διαμόρφωσης του καλλιτέχνη και η περίοδος που ήταν ντράμερ στους The Jesus & Mary Chain.

Το βιβλίο θα επικεντρώνεται επίσης στη μοιραία συνάντησή του με τον αείμνηστο Άντριου Ουίθεραλ, ο οποίος κέρδισε αναγνώριση ως παραγωγός του άλμπουμ των Primal Scream του 1991 «Screamadelica».

«Ο εκδότης Λι Μπράκστον με ενοχλούσε εδώ και χρόνια για να γράψω ένα βιβλίο. Πάντα το απέρριπτα με κάποια δικαιολογία. Στις αρχές του 2020 ήθελα να προκαλέσω τον εαυτό μου δημιουργικά και να κάνω κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ ξανά.

Δεν ήθελα να ηχογραφήσω έναν ακόμη ροκ δίσκο, έκανα πολλούς από αυτούς, οπότε αποφάσισα να γράψω τα απομνημονεύματα των πρώτων χρόνων της ζωής μου και το έκανα όλο αυτό το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2020. Το βιβλίο έχει τίτλο Tenement Kid (Παιδί Διαμερίσματος σε Πολυώροφο Κτίριο), καθώς πέρασα τα πρώτα δέκα χρόνια της ζωής μου ζώντας σε ένα. Είμαι πολύ περήφανος για αυτό. Ελπίζω να σας αρέσει να το απολαύσετε τόσο, όσο όταν εγώ το έγραφα» δήλωσε, σύμφωνα με το NME, ο Σκοτσέζος μουσικός, τραγουδιστής, ιδρυτικό μέλος των Primal Scream.

«Είναι ένας συναρπαστικός απολογισμός των χρόνων της punk και της acid house»

«Προσπαθούσα να πείσω τον Μπόμπι να γράψει ένα βιβλίο εδώ και μια δεκαετία, γιατί ήξερα ότι θα έγραφε κάτι που θα είναι πολλά περισσότερα από τα συνηθισμένα απομνημονεύματα ενός rockstar, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Το Tenement Kid είναι πολλά πράγματα: η ιστορία των Primal Scream και των πρώτων χρόνων των Jesus and Mary Chain, ένας παιάνας στη Γλασκόβη της δεκαετίας του 1960 και του 1970, που έχει εξαφανιστεί εδώ και πολύ καιρό, ένα έργο κοινωνικής ιστορίας» ανέφερε ο εκδότης της αυτοβιογραφίας.

«Φυσικά, είναι επίσης ένας συναρπαστικός απολογισμός των χρόνων της punk και της acid house και του Second Summer of Love. Μετά από τη χρονιά που όλοι βιώσαμε, είναι το τονωτικό που χρειαζόμαστε όλοι: ένα χαρούμενο, εορταστικό και όμορφα γραμμένο βιβλίο που θα μας θυμίζει καλύτερες εποχές και ελπίζουμε – εκείνες οι καλύτερες στιγμές ίσως να επιστρέφουν» ανέφερε.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024