Η Toyota επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι θα ανανεώσει το «συμβόλαιο» του Aygo, που αναμένεται να υποδεχτεί τη νέα γενιά του από το 2022. Μέχρι τότε ωστόσο η ιαπωνική φίρμα αποκάλυψε μέσω του πρωτότυπου Aygo X Prologue δίνει τη νέα όσο και ενδιαφέρουσα σχεδιαστική κατεύθυνση που σκοπεύει να ακολουθήσει στο νέο της city car.

Πλην των crossover αισθητικών στοιχείων, βάσει του concept το Aygo αναμένεται να αυξήσει τις διαστάσεις του εμμένοντας πάντως στην κατηγορία του A-Segment. Αναλυτικότερα το Aygo X Prologue έχει μήκος 3,7 μ. και ύψος 1,5 μ. διαστάσεις που υπερβαίνουν αυτές της μέχρι σήμερα γνωστής εκδοχής του μοντέλου. Αντιστοίχως αυξημένο κατά 9,0 εκατοστά είναι και το μεταξόνιο που σταματά σε 2,34 μ. κάτι που σημαίνει μεγαλύτερη ευρυχωρία.

Σε ό,τι αφορά το γενικό styling είναι πιο σύγχρονο και πιο «επιθετικό» από το μέχρι σήμερα γνωστό Aygo καθώς σύμφωνα με τις συστάσεις της σχεδιαστικής ομάδας της Toyota αυτή θα είναι η νέα τάση στα city cars.

Όπως εξηγεί ο Ian Cartabiano, επικεφαλής του design center της Toyota στην Γαλλία το οποίο και υπογράφει το συγκεκριμένο πρωτότυπο «Κατά τη διάρκεια της εξέλιξής μια λέξη που επανερχόταν ήταν το “πικάντικο”. Θεωρώ ότι το να εμφυσήσουμε τη συγκεκριμένη τάση στο A-Segment είναι μια ενδιαφέρουσα τροπή. Όταν το βλέπεις χαμογελάς».

Προς το παρόν, η Toyota δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως ότι το Aygo X Prologue αποτελεί προπομπό του νέου Aygo, ωστόσο μάλλον αρκεί η κοινή ονομασία για να το διαπιστώσει κανείς.

Αυτό που πάντως έχει επιβεβαιωθεί είναι ότι η ιαπωνική φίρμα έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη του νέου Aygo το οποίο θα έχει ως αφετηρία την αρχιτεκτονική του νέου Yaris με την κωδική ονομασία  ΤΝGA GA-B.

Σε επίπεδο κινητήρων το νέο Aygo θα είναι αποκλειστικά βενζινοκίνητο, ωστόσο δεν αποκλείεται να αξιοποιήσει υβριδική τεχνολογία προκειμένου αν και αυτό θα εξαρτηθεί από το κόστος καθώς πρωταρχικός στόχος είναι να διατηρηθεί η τιμή του σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό που επίσης είναι γνωστό είναι ότι θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Kolin στην Τσεχία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο