
AstraZeneca : Ντράγκι και Μακρόν θα περιμένουν γνωμάτευση του ΕΜΑ
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε το βράδυ της Τρίτης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, με αντικείμενο την αναστολή της χορήγησης του εμβολίου AstraZeneca κατά του κορονοϊού, σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε το βράδυ της Τρίτης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, με αντικείμενο την αναστολή της χορήγησης του εμβολίου AstraZeneca κατά του κορονοϊού, σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών.
Οι δυο ηγέτες υπογράμμισαν ότι στην Ιταλία και στην Γαλλία η αναστολή αυτή θα διαρκέσει μέχρι μεθαύριο, 18 του μηνός, όταν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) θα ανακοινώσει τα συμπεράσματα των ερευνών και εξακριβώσεών του. Παράλληλα, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Μάριο Ντράγκι και ο Εμανουέλ Μακρόν θεωρούν ενθαρρυντικές τις σημερινές διαβεβαιώσεις, οι οποίες δόθηκαν κατά την συνέντευξη Τύπου της εκτελεστικής διευθύντριας του ΕΜΑ, Έμερ Κουκ.
Σύμφωνα με ότι διαρρέει, η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη, σε περίπτωση θετικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, να στηρίξει την συνέχιση της εκστρατείας εμβολιασμού και με νέα καμπάνια πληροφόρησης των πολιτών.
Υπολογίζεται ότι αν οι εμβολιασμοί ξαναρχίσουν κανονικά, στην Ιταλία οι καθυστερήσεις των ημερών αυτών, θα μπορέσουν να αναπληρωθούν μέσα σε περίπου δυο εβδομάδες.
- Απαρηγόρητη η Ντενίζ Ρίτσαρντς για τον θάνατο του Πάτρικ Μαλντούν
- Η ερωτική χημεία δεν φέρνει την τέλεια σχέση
- Οι μάγισσες επιστρέφουν: Μπούλοκ και Κίντμαν στα Μαγικά Φίλτρα 2 – Πρώτο τρέιλερ
- Οι Δήμοι φτιάχνουν τα δικά τους 112 – «Βρίσκεστε στην υπόγεια διάβαση Χ. Αποφύγετε τη στροφή δεξιά, κίνδυνος εγκλωβισμού»
- «Γιατί μας αντιπαθούν στη Μέση Ανατολή;» – Η ιστορική απάντηση του Κένεντι που ξέχασαν όλοι οι πρόεδροι
- Ώρα για «θεσμικές απαντήσεις» από την Κοβέσι – Τι θα συζητήσει με τον Γ. Φλωρίδη






