Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι σύμμαχοι στην επέτειο της Επανάστασης

Οι σύμμαχοι στην επέτειο της Επανάστασης

Η Γαλλία, η Αγγλία και η Ρωσία είναι οι τρεις χώρες που ενόπλως και διπλωματικώς ενεπλάκησαν υπέρ της Ελληνικής Επανάστασης και προσκλήθηκαν να εκπροσωπηθούν στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου σε ανώτατο επίπεδο

Θα είναι η δεύτερη φορά που εν μέσω πανδημίας οι πύλες του Προεδρικού Μεγάρου θα ανοίξουν το βράδυ της 24ης Μαρτίου για να υποδεχθούν ξένους ηγέτες. Είχαν ξανανοίξει προ μηνών, όταν επισκέφθηκε την Αθήνα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, αλλά τώρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προσκάλεσε σε επίσημο δείπνο δύο αρχηγούς κρατών, έναν πρίγκιπα και έναν πρωθυπουργό που θα βρίσκονται (εκτός απροόπτου) στην Αθήνα για να τιμήσουν με την παρουσία τους τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η Γαλλία, η Αγγλία και η Ρωσία είναι οι τρεις χώρες που ενόπλως και διπλωματικώς ενεπλάκησαν υπέρ της Ελληνικής Επανάστασης και προσκλήθηκαν να εκπροσωπηθούν στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου σε ανώτατο επίπεδο. Ητοι: από το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν, από τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο, τη σύζυγό του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης, και από τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούτιν.

Ο Πρωθυπουργός προσκάλεσε και τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη. Ο πρίγκιπας Κάρολος πάντως δήλωσε πως η επίσκεψή του στην Αθήνα θα εξαρτηθεί από την υγεία του 99χρονου πατέρα του Φιλίππου και βεβαίως από την εξέλιξη της πανδημίας. Το τελετουργικό για τα 200 χρόνια της ίδρυσης του ελληνικού κράτους θα αρχίσει με τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης. Εν συνεχεία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει το επίσημο δείπνο. Μαθαίνω πως θα προσκληθεί σε αυτό και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και άλλοι πολιτικοί.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου οι ξένοι ηγέτες θα παρακολουθήσουν (COVID επιτρεπούσης) τη στρατιωτική παρέλαση. Στον ουρανό της Αθήνας θα πετάξουν συμμαχικά αεροσκάφη, ανάμεσά τους και Rafale, με εντολή του προέδρου Μακρόν. Αμέσως μετά την παρέλαση οι κ.κ. Μητσοτάκης, Μακρόν και Αναστασιάδης θα αναχωρήσουν για τις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ οι άλλοι δύο, οι Κάρολος και Μισούτιν, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Βηματοδότης

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024