Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Απέργης: «Στην Α΄ Δημοτικού ούρησαν στη τσάντα μου επειδή είμαι Αλβανός»

Γιάννης Απέργης: «Στην Α΄ Δημοτικού ούρησαν στη τσάντα μου επειδή είμαι Αλβανός»

Συγκλονίζει ο ηθοποιός καθώς μιλά για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και τον ρατσισμό που βίωσε.

Ο Γιάννης Απέργης ήταν καλεσμένος της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα στο «Πρωινό» όπου δεν δίστασε να μιλήσει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε λόγω του ρατσισμού.

Ο ηθοποιός που έχει ξεχωρίσει μέσα από τη σειρά «Παρουσιάστε» αναφέρθηκε στην εποχή που έφτασε με τους γονείς του από την Αλβανία στην Ελλάδα, στα σχολικά του χρόνια αλλά και τον ρατσισμό που αντιμετώπισε καθ’ όλη τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας.

«Έχω καταγωγή από το Αργυρόκαστρο, είμαι Αλβανός. Ήρθα στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 1995, ήμουν 5 χρονών» είπε ο Γιάννης Απέργης.

Ο ίδιος θυμήθηκε την τραυματική εμπειρία που είχαν εκείνος και οι γονείς του όταν έψαχναν για σπίτι στην Αθήνα: «Στην αρχή μας έλεγαν «έχουμε σπίτι» και όταν τους λέγαμε ότι είμαστε από την Αλβανία μας έλεγαν δυστυχώς το δώσαμε. Για μία εβδομάδα μέναμε σε παγκάκια, στο Μετς».

Οι αναμνήσεις από τον ρατσισμό που βίωσε και στο σχολείο συγκλονίζουν: «Στην Α΄ Δημοτικού ούρησαν στην τσάντα μου. Δεν την ακούμπησα. Η μητέρα μου φοβόταν, γιατί όταν πήγαινε στο σχολείο ερχόντουσαν και άλλες μαμάδες. Τους μάζευε η δασκάλα και πάντα θα έφταιγε ένα Αλβανάκι, ένα ξένο. Και έλεγαν «να μαζέψετε τον Γιάννη γιατί μέρα θα καταλήξει στην φυλακή». Αυτό μου έχει μείνει» είπε.

«Μας έλεγε πολλές φορές «δεν φταίτε εσείς, φταίει το σύστημα» που μας έχει όλους μαζί. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός είναι ακόμα εκεί. Όταν πήγα για να δώσουμε μια παράσταση, της έδωσα προσκλήσεις να έρθει στο θέατρο να με δει. Ακόμα έρχεται…» συμπλήρωσε ο Γιάννης Απέργης.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024