Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με φραγή απειλεί το Twitter η Ρωσία για τις «παράνομες» αναρτήσεις

Με φραγή απειλεί το Twitter η Ρωσία για τις «παράνομες» αναρτήσεις

Διορία ενός μήνα στην αμερικανική εταιρεία

Αν το Twitter δεν απομακρύνει εντός ενός μήνα τις «παράνομες» αναρτήσεις που στηρίζουν τον αντίπαλο του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, η Ρωσία θα μπλοκάρει την πρόσβαση στην υπηρεσία, προειδοποίησε την Τρίτη η ρωσική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Roskomnadzor.

«Δώσαμε ένα μήνα και θα παρατηρούμε την αντίδραση της εταιρείας Twitter στο ζήτημα της απομάκρυνσης απαγορευμένου περιεχομένου. Μετά, ανάλογα με το πώς θα ενεργήσει η διεύθυνση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, θα ληφθούν οι αποφάσεις» δήλωσε ο Βαντίμ Σουμπότιν, επικεφαλής της Roskomnadzor.

«Εάν η Twitter δεν εφαρμόσει τις απαιτήσεις της Roskomnadzor, τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, θα εξετάσουμε αντίστοιχα το ζήτημα του πλήρους αποκλεισμού του μέσου στην επικράτεια της Ρωσίας» είπε ο Σουμπότιν όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι επιβραδύνει εσκεμμένα την πρόσβαση στο Twitter επειδή η εταιρεία δεν συμμορφώθηκε με την υπόδειξη να απομακρύνει το απαγορευμένο περιεχόμενο.

Η φυλάκιση του Ναβάλνι τον περασμένο μήνα προκάλεσε διαμαρτυρίες και μαζικές διαδηλώσεις, οι οποίες κρίθηκαν παράνομες από το Κρεμλίνο με πρόφαση τον κοροναϊό.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Κάτω Βουλή ψήφισε νόμο που προβλέπει υψηλά πρόστιμα για τις πλατφόρμες που αρνούνται να διαγράψουν παράνομο περιεχόμενο, καθώς και ένα δεύτερο νομοσχέδιο που επιτρέπει τον περιορισμό των κοινωνικών δικτύων που «κάνουν διακρίσεις» σε βάρος των ρωσικών μέσων.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024