Με φραγή απειλεί το Twitter η Ρωσία για τις «παράνομες» αναρτήσεις
Διορία ενός μήνα στην αμερικανική εταιρεία
Αν το Twitter δεν απομακρύνει εντός ενός μήνα τις «παράνομες» αναρτήσεις που στηρίζουν τον αντίπαλο του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, η Ρωσία θα μπλοκάρει την πρόσβαση στην υπηρεσία, προειδοποίησε την Τρίτη η ρωσική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Roskomnadzor.
«Δώσαμε ένα μήνα και θα παρατηρούμε την αντίδραση της εταιρείας Twitter στο ζήτημα της απομάκρυνσης απαγορευμένου περιεχομένου. Μετά, ανάλογα με το πώς θα ενεργήσει η διεύθυνση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, θα ληφθούν οι αποφάσεις» δήλωσε ο Βαντίμ Σουμπότιν, επικεφαλής της Roskomnadzor.
«Εάν η Twitter δεν εφαρμόσει τις απαιτήσεις της Roskomnadzor, τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, θα εξετάσουμε αντίστοιχα το ζήτημα του πλήρους αποκλεισμού του μέσου στην επικράτεια της Ρωσίας» είπε ο Σουμπότιν όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.
Την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι επιβραδύνει εσκεμμένα την πρόσβαση στο Twitter επειδή η εταιρεία δεν συμμορφώθηκε με την υπόδειξη να απομακρύνει το απαγορευμένο περιεχόμενο.
Η φυλάκιση του Ναβάλνι τον περασμένο μήνα προκάλεσε διαμαρτυρίες και μαζικές διαδηλώσεις, οι οποίες κρίθηκαν παράνομες από το Κρεμλίνο με πρόφαση τον κοροναϊό.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Κάτω Βουλή ψήφισε νόμο που προβλέπει υψηλά πρόστιμα για τις πλατφόρμες που αρνούνται να διαγράψουν παράνομο περιεχόμενο, καθώς και ένα δεύτερο νομοσχέδιο που επιτρέπει τον περιορισμό των κοινωνικών δικτύων που «κάνουν διακρίσεις» σε βάρος των ρωσικών μέσων.
- «Ήταν σχιζοφρενής» – Τι κατέθεσε ο ψυχίατρος για τον Γάλλο που «θέρισε» τη Ράνια
- Αφθώδης πυρετός: Πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους
- Ο αστρολάβος του Αφζάλ – «Υπερυπολογιστής» του 17ου αιώνα βγαίνει σε δημοπρασία από τον Sotheby’s
- Η Ιουλία Τσέτη στο Delphi Forum XI: «Η βιωσιμότητα είναι συνέχεια και συνέπεια – Οι εργαζόμενοι σύμμαχοί μας»
- Φαρίντ: «Κόντρα στη Βαλένθια πρέπει να παίξουμε όπως η Ρεάλ»
- Νατάσα Μωϋσόγλου: Πέθανε η αγαπημένη μουσικός
- Tι δουλειά έχει η Κιμ Καρντάσιαν στο Μπρόντγουεϊ;
- Μουρτζούκου: Τη μητέρα του Παναγιωτάκη κατονόμασε ως δολοφόνο – Σοκάρουν οι εικόνες με την κακοποίηση του μωρού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)
























![Το «ChatGPT της Ρομποτικής»: Ρομπότ κερδίζει επαγγελματίες στο πινγκ πονγκ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/2026-04-22T145256Z_1528513664_RC2HIIAKY5QS_RTRMADP_5_SCIENCE-PING-PONG-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442