Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συρίγος : Η Τουρκία προσπαθεί να δώσει πολιτική χροιά στις διερευνητικές

Συρίγος : Η Τουρκία προσπαθεί να δώσει πολιτική χροιά στις διερευνητικές

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι στο επίπεδο που γίνεται η συζήτηση, είναι διπλωμάτες… Δεν μπορεί να ληφθεί πολιτική απόφαση» τόνισε και πρόσθεσε πως οι διπλωμάτες μεταφέρουν στους πολιτικούς το τι συζητείται σε πλαίσιο διερευνητικών

« Η Τουρκία δεν ήταν ενθουσιασμένη με τις διερευνητικές από πέρσι, ήταν σαφές αυτό το πράγμα» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας- Διεθνολόγος τονίζοντας πως Άγκυρα προσπαθεί να δώσει πολιτική χροιά στις διαβουλεύσεις.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι στο επίπεδο που γίνεται η συζήτηση, είναι διπλωμάτες… Δεν μπορεί να ληφθεί πολιτική απόφαση» τόνισε και πρόσθεσε πως οι διπλωμάτες μεταφέρουν στους πολιτικούς το τι συζητείται σε πλαίσιο διερευνητικών.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής Καλίν στο τραπέζι του διαλόγου ο κ. Συρίγος τόνισε πως εάν έρθει, καθώς έχει άλλη ειδικότητα, είναι δηλαδή το δεξί χέρι του Προέδρου Ερντογάν, είναι προφανές ότι η παρουσία του στην Ελλάδα θα έχει άλλη σημασία, από την τρέχουσα κατάσταση των διερευνητικών.

Όσον αφορά τις σχέσεις της γείτονος με την Αμερική, ο κ. Συρίγος σχολίασε πως το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έχει μιλήσει ούτε μια φορά με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, ο κος Συρίγος υπογράμμισε πως η στάση αυτή διαγράφει ενόχληση από την πλευρά της Αμερικής.

«Εγώ πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή, σε ένα επίπεδο που δεν φαίνεται γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ Τούρκων και Αμερικανών αξιωματούχων ως προς το τι πρόκειται να γίνει με τους S-400 και γενικότερα με την στάση της Τουρκίας έναντι της Ρωσίας» υπογράμμισε ο κ. Συρίγος και υπενθύμισε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος Ερντογάν εγκαινίασε διαδικτυακά τον τρίτο πυρηνικό σταθμό που φτιάχει με τους Ρώσους, πράγμα το οποίο εντείνει την ενόχληση από την πλευρά των ΗΠΑ.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024