Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι έδειξαν οι κάμερες για το τροχαίο στη Βουλή – Καταθέσεις μαρτύρων ρίχνουν φως στην υπόθεση

Τι έδειξαν οι κάμερες για το τροχαίο στη Βουλή – Καταθέσεις μαρτύρων ρίχνουν φως στην υπόθεση

Δυστυχώς, τα τραύματα του νεαρού άνδρα αποδείχθηκαν βαρύτατα και μη αναστρέψιμα, με αποτέλεσμα οι γονείς και τα αδέλφια του να πάρουν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του

Τον οδηγό του ταξί που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου μπροστά από την πύλη της Βουλής στη Βασιλίσσης Σοφίας αναζητούν τόσο οι Αρχές, όσο και η οικογένεια του 23χρονου Ιάσωνα, οδηγού της μηχανής που συγκρούστηκε με το υπηρεσιακό όχημα της αστυνομικής συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Δυστυχώς, τα τραύματα του νεαρού άνδρα αποδείχθηκαν βαρύτατα και μη αναστρέψιμα, με αποτέλεσμα οι γονείς και τα αδέλφια του να πάρουν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του.

«Τελείωσε το παιδί μου, πάει. Νεκρός είναι. Θα γίνει δωρητής οργάνων. Εγώ αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή είναι τόσο καλό παιδί, ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να τα δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά. Ζήτησα να είναι αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και να ζήσουν ευτυχισμένα και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν» δήλωσε η μητέρα του 23χρονου.

Έκκληση για αυτόπτες

Ο 23χρονος Ιάσωνας ανέβαινε με τη μηχανή του τη Βασιλίσσης Σοφίας στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Λίγο πιο μπροστά και αριστερά ήταν ένα ταξί. Στο αντίθετο ρεύμα του δρόμου, στο ύψος της συμβολής με την Ακαδημίας, το υπηρεσιακό όχημα έστριβε αριστερά για να μπει στη Βουλή.

Ο οδηγός του ταξί σταμάτησε, όχι όμως και ο 23χρονος που κινούνταν δίπλα του. Η μηχανή έπεσε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο αστυνομικός, την στιγμή που διέσχιζε κάθετα τη Βασιλίσσης Σοφίας, με αποτέλεσμα ο νεαρός μοτοσικλετιστής να φύγει στον αέρα και να καταλήξει με το κεφάλι στην άσφαλτο.

Την στιγμή εκείνη δεν υπήρχε τροχονόμος στο δρόμο για να ρυθμίζει την κυκλοφορία.

Το τροχαίο

Ένας οδηγός κούριερ που περνούσε από το σημείο εντοπίστηκε και φέρεται να έχει ήδη καταθέσει στις Αρχές. Όπως ισχυρίζεται, ο 23χρονος πέρασε με πράσινο όταν συνέβη το τροχαίο.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, τα κρίσιμα εκείνα λεπτά, παρά τη σοβαρότητα των λεγομένων του, ο αρχιφύλακας της τροχαίας στο σημείο προτίμησε να τον επιπλήξει επειδή δεν φορούσε κράνος, παρά να καταγράψει τη μαρτυρία του για το τροχαίο.

Ωστόσο, η οικογένεια του 23χρονου Ιάσωνα επιμένει να βρεθούν όσο το δυνατό περισσότεροι αυτόπτες και συγκεκριμένα ο οδηγός του ταξί, προκειμένου να διαμορφωθεί η πλήρης εικόνα των συνθηκών του τροχαίου.

Θα «μιλήσουν» οι κάμερες

Το φρουραρχείο της Βουλής έδωσε εντολή να παραδοθούν τα βίντεο από τις κάμερες που βρίσκονται στην πύλη και γύρω από το κτίριο της Βουλής στο γραφείο του εισαγγελέα που διεξάγει την έρευνα για το τροχαίο.

Από τη πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη, με ανάρτησή της, δήλωσε συντετριμμένη και δεσμεύτηκε ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος και θα αποδοθούν ευθύνες.

«Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός οδηγός του υπηρεσιακού ΙΧ τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ δεν συνελήφθη την ώρα του τροχαίου, καθώς αρχικά δεν ήταν θανατηφόρο.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024