Σχοινάς: Εάν δεν θέλουμε να δούμε άλλες Μόριες πρέπει να ξεκινήσουμε πέρα από τα σύνορά μας
«Η τελευταία συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών έλαβε χώρα μετά την τραγωδία της Λαμπεντούζα πριν από έξι χρόνια. Η σημερινή συνάντηση έγινε κάτω από φυσιολογικές συνθήκες και με τη νέα πρόταση για το Μεταναστευτικό και το Άσυλο να βρίσκεται στο τραπέζι» σημείωσε ο κ. Σχοινάς.
Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού πρέπει να ξεκινήσει πέρα από τα σύνορα της ΕΕ «εάν δεν θέλουμε να δούμε άλλες Μόριες ή κατάσταση σαν αυτή στα Κανάρια», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την κοινή άτυπη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών της ΕΕ.
«Η τελευταία συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών έλαβε χώρα μετά την τραγωδία της Λαμπεντούζα πριν από έξι χρόνια. Η σημερινή συνάντηση έγινε κάτω από φυσιολογικές συνθήκες και με τη νέα πρόταση για το Μεταναστευτικό και το Άσυλο να βρίσκεται στο τραπέζι» σημείωσε ο κ. Σχοινάς.
Επισήμανε ότι «για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, που είναι να σταματήσουμε την απώλεια ζωών στη θάλασσα, να έχουμε πιο αποτελεσματικές επιστροφές, η δουλειά μας πρέπει να ξεκινήσει πέρα από τα σύνορά μας». Προσέθεσε ότι «εάν δεν θέλουμε να δούμε άλλες Μόριες και κατάσταση σαν αυτή στα Κανάρια, πρέπει να ξεκινήσουμε πέρα από τα σύνορά μας».
Παράλληλα, σημείωσε ότι «είμαστε έτοιμοι να κινητοποιήσουμε ό,τι έχει η ΕΕ στη διάθεσή της στο πλαίσιο της πολιτικής και των εργαλείων για να το κάνουμε να συμβεί: από το εμπόριο, τα χρήματα, επενδύσεις, βίζες, υποτροφίες Erasmus, τα πάντα».
«Εάν εργαστούμε μαζί ως Ομάδα Ευρώπη, κινούμε βουνά» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Για «λαϊκισμό» μιλάει ο Μητσοτάκης της αισχροκέρδειας – Με «καρφιά» για το ΠΑΣΟΚ «ομολογεί» τον φόβο ΝΔ για την επάνοδο Τσίπρα
- Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή
- Για πρώτη φορά, γεωλόγοι είδαν τον γήινο φλοιό να σκίζεται και να απελευθερώνει λάβα
- Ο Οκέκε παραμένει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
- Το θέμα της πώλησης των F-35 στην Τουρκία έβαλε ο Δένδιας σε συνάντηση του με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου
- Το «αντίο» της ΕΛΑΣ στην Πάολα Ρεβενιώτη – «Αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ορατότητα και ελευθερία»
- Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ίνι
- Θεσσαλονίκη: Κοντά στην οικία της οικογένειας Νέστορα το σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο οι φερόμενοι ως δράστες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)








































![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442