Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όσκαρ 2021: Υποψηφιότητες που περιλαμβάνουν την εκπροσώπηση γυναικών και άλλων φυλών

Όσκαρ 2021: Υποψηφιότητες που περιλαμβάνουν την εκπροσώπηση γυναικών και άλλων φυλών

Πέντε γυναίκες συμμετείχαν ποτέ στα βραβεία για τον συγκεκριμένο τίτλο. Μόνο μία - η Kathryn Bigelow για το The Hurt Locker το 2010 - κέρδισε

Δύο γυναίκες σκηνοθέτριες – η Chloé Zhao και η Emerald Fennell – αγωνίζονται για το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στα φετινά Όσκαρ, την πρώτη φορά που περισσότερες από μία γυναίκες βρίσκονται σε ανταγωνισμό για το βραβείο.

Σύμφωνα με το theguardian.com, πέντε γυναίκες συμμετείχαν ποτέ στα βραβεία για τον συγκεκριμένο τίτλο. Μόνο μία – η Kathryn Bigelow για το The Hurt Locker το 2010 – κέρδισε.

Πρωτοπορία για τις γυναίκες

Η Βρετανίδα σκηνοθέτρια Fennell – ίσως πιο γνωστή για την υποκριτική της ικανότητα, παίζει την Camilla Parker Bowles στο Netflix’s The Crown – είναι υποψήφια για την πρώτη της εμφάνιση, την κωμωδία εκδικητικού βιασμού Promising Young Woman.

Είναι επίσης πάνω για την καλύτερη ταινία, το καλύτερο πρωτότυπο σενάριο και την καλύτερη ηθοποιό, για την Carey Mulligan.

Η Zhao, εν τω μεταξύ, μπαίνει στον αγώνα τόσο για την καλύτερη σκηνοθεσία όσο και για την καλύτερη φωτογραφία ως πρωτοπόρα, με το Nomadland – ένα δράμα για τις ζωές στο δρόμο των αποξενωμένων ηλικιωμένων Αμερικανών με πρωταγωνίστρια τη Frances McDormand.

Επίσης για την καλύτερη σκηνοθεσία είναι ο Thomas Vinterberg, David Fincher και Lee Isaac Chung.

Ο Mank, μια ασπρόμαυρη ματιά στα παρασκήνια των δράσεων γύρω από τη συγγραφή του Citizen Kane, με πρωταγωνιστή τον Gary Oldman ως σεναριογράφο Herman J Mankiewicz, οδηγεί τον πίνακα βαθμολογίας των υποψηφιοτήτων φέτος από απόσταση.

Είναι υποψήφια για την καλύτερη ταινία, τον καλύτερο σκηνοθέτη, το πρωτότυπο σενάριο, τον κορυφαίο ηθοποιό και την ηθοποιό υποστήριξης (για την Amanda Seyfried), τον σχεδιασμό κοστουμιών, το σχέδιο παραγωγής, το σκορ, την κινηματογραφία και το μακιγιάζ.

Ωστόσο, η ταινία, είναι επίσης ένας από τους λίγους σημαντικούς «αρωγούς» στις προσπάθειες της Ακαδημίας για περαιτέρω ένταξη και άλλων ανθρώπων (πέραν του στερεοτυπικού λευκού cis straight άντρα).

Εκπροσώπηση πέραν από λευκούς άντρες

Εννέα από τους υποψηφίους δεν ήταν λευκοί, σε σύγκριση με μία (Harriet’s Cynthia Erivo) το 2020. Οι Riz Ahmed (για το Sound of Metal), Steven Yeun (Minari) και Chadwick Boseman (Ma Rainey’s Black Bottom) ενώνουν τους Oldman και Anthony Hopkins (για το The Father).

Είναι επίσης η πρώτη χρονιά που δύο ηθοποιοί ασιατικής καταγωγής έχουν εμφανιστεί στην κορυφαία κατηγορία ανδρών.

Είναι η πρώτη χρονιά που δύο ηθοποιοί ασιατικής κληρονομιάς έχουν εμφανιστεί στην κορυφαία κατηγορία ανδρών. Ο Boseman, ο οποίος πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 43 ετών τον περασμένο Αύγουστο, είναι ένας από τους επτά ηθοποιούς που έχουν κερδίσει υποψηφιότητες για Όσκαρ μετά το θάνατό τους.

Ο Heath Ledger και ο Peter Finch είναι οι μόνοι ηθοποιοί που έχουν κερδίσει μεταθανάτια Όσκαρ. Ο πρωταγωνιστής της Boseman, Ma Rainey, Viola Davis, και η Andra Day (για τις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον Billie Holiday) θα ανταγωνιστούν τη Vanessa Kirby, τη Mulligan και τη McDormand για την καλύτερη ηθοποιό.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024