Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία :  Αύξηση κατά 10% των μολύνσεων από κοροναϊό σε μία εβδομάδα - Μείωση κρουσμάτων προς το τέλος της άνοιξης, «βλέπει» ο υπ. Υγείας

Ιταλία : Αύξηση κατά 10% των μολύνσεων από κοροναϊό σε μία εβδομάδα – Μείωση κρουσμάτων προς το τέλος της άνοιξης, «βλέπει» ο υπ. Υγείας

O υπουργός τόνισε ότι οι επόμενες εβδομάδες “δεν θα είναι καθόλου εύκολες”.

Στην Ιταλία παρατηρείται άνοδος των νέων κρουσμάτων του κοροναϊού, όμως η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 και οι πιο αυστηροί περιορισμοί αναμένεται να βοηθήσουν στη βελτίωση της κατάστασης στο τέλος της άνοιξης, εκτίμησε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Στην Ιταλία, την πρώτη δυτική χώρα που επλήγη από την πανδημία covid-19, ο αριθμός των νέων μολύνσεων από κοροναϊό σημείωσε αύξηση κατά 10% την προηγούμενη εβδομάδα σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα και αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η κατάσταση επιδεινώνεται γρήγορα καθώς κερδίζουν έδαφος πιο μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη.

“Η εφαρμογή πιο αυστηρών μέτρων και η σταδιακή αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων μας κάνουν να πιστέψουμε ότι το δεύτερο μισό της άνοιξης ο αριθμός των μολύνσεων θα βελτιωθεί”, επεσήμανε ο Σπεράντσα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica.

O ίδιος τόνισε ότι οι επόμενες εβδομάδες “δεν θα είναι καθόλου εύκολες”.

Το βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος του κοροναϊού αφορά το 54% των κρουσμάτων, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα του Ιταλικού Ινστιτούτου Υγείας (ISS), όμως τώρα το ποσοστό αυτό αναμένεται ότι είναι ακόμη μεγαλύτερο, εκτίμησε ο Ιταλός υπουργός.

Την Παρασκευή η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει εθνικό lockdown στη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα και επέβαλε περιορισμούς στις επιχειρήσεις και τις μετακινήσεις οι οποίες αφορούν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ο Σπεράντσα τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι τα εμβόλια είναι “αποτελεσματικά και ασφαλή” και έχουν περάσει από όλους τους ελέγχους.

Η ιατρική αρχή της Ιταλίας Aifa απαγόρευσε την Πέμπτη τη χρήση μιας παρτίδας εμβολίων της AstraZeneca κατά της covid-19 μετά τον θάνατο δύο ανδρών στη Σικελία. Η Aifa εξήγησε ότι το μέτρο αυτό είναι “προληπτικό” και ότι δεν έχει βρεθεί κάποια σύνδεση μεταξύ της χορήγησης του εμβολίου και των θανάτων.

Η Ιταλία ανακοίνωσε χθες το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού κατά της covid-19, βάσει του οποίου στόχος είναι να έχει εμβολιαστεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου τουλάχιστον το 80% του πληθυσμού της χώρας και η χορήγηση 500.000 δόσεων εμβολίων καθημερινά.

Ο Σπεράντσα δήλωσε ότι η Ιταλία αναμένει την παράδοση 52 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων το δεύτερο τρίμηνο του έτους και ότι η εκστρατεία εμβολιασμού θα επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο ακόμη κι αν υπάρξουν νέες καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 6,6 εκατομμύρια Ιταλοί έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά της covid-19, με λίγο λιγότερο από δύο εκατομμύρια εξ αυτών να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024