Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1: Η… απάντηση του Μπόλονι, το φιάσκο του Γκαρσία

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1: Η… απάντηση του Μπόλονι, το φιάσκο του Γκαρσία

Ζωντανός στο κυνήγι της Ευρώπης έμεινε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Μακέντα και Ιωαννίδης τα γκολ του Τριφυλλιού, μείωσε ο Κρμέντσικ.

Αντίδραση έβγαλε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και επικράτησε 2-1 του ΠΑΟΚ. Ήταν η πρώτη νίκη για το Τριφύλλι μετά από ένα μήνα και την επικράτηση επί του Ολυμπιακού στις 14 Φεβρουαρίου, με το ίδιο σκορ.

Με τη νίκη του ο Παναθηναϊκός έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της τετράδας, αφού μείωσε τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ στους δύο βαθμούς και από την ΑΕΚ που ηττήθηκε στο Βόλο, στου τρεις πόντους.

Παράλληλα, κέρδισε χρόνο και ηρεμία για να εδραιωθεί ο Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο μέχρι το τέλος της σεζόν. Γιατί είναι προφανές ότι σε ενδεχόμενο ήττας, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για τον Ρουμάνο…

Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ καταρρέει και ο Πάμπλο Γκαρσία δείχνει αδύναμος να αποτρέψει την κατάρρευση. Παρότι ο Δικέφαλος κυριάρχησε μέχρι το 1-0, η αντίδραση του μετά το γκολ του Μακέντα δεν ήρθε ποτέ. Συγχρόνως, η έμπνευση του Ουρουγουανού να βγάλει τον Ουάρντα και να παίξει με δεύτερο επιθετικό, δεν τον δικαίωσε στην τακτική. Παρότι ο Κρμέντσικ σκόραρε, εντούτοις η έξοδος ενός μέσου επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να πάρει το κέντρο.

Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία δεν μπορεί να νικήσει σε ντέρμπι, αφού στη διάρκεια του 2021 έφερε ισοπαλίες στην Τούμπα με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη και στην Αθήνα ηττήθηκε από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο και πίεσε πολύ τον Παναθηναϊκό. Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε τον απόλυτο έλεγχο και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, με ένα τετ-α-τετ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ένα σουτ του Τζόλη και άλλο ένα του Κρέσπο.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε κόντρα στην εικόνα του ματς. Στο 39′ ο Βιγιαφάνιες άνοιξε διαγώνια μία μεγάλη μπαλιά, ο Χατζηγιοβάνης σέντραρε από δεξιά και ο Μακέντα πήρε την κεφαλιά από τον Ίνγκασον και σκόραρε!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το ματς, «πάγωσε» το ρυθμό και άρχισε να απειλεί, αλλά οι Ιωαννίδης, Καρλίτος και Χατζηγιοβάνης δεν ήταν προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.

Μέχρι το 82’ όταν ο Καρλίτος έφυγε στην κόντρα, πέρασε τον Κρέσπο και πάσαρε στον Ενγκμπακοτό, αυτός σούταρε, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε προσωρινά και ο Ιωαννίδης στην επαναφορά σκόραρε.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε προς στιγμήν, εκμεταλλεύτηκε τον εφησυχασμό των «πράσινων» και μείωσε αμέσως, με σέντρα του Σβιντέρσκι και με πλασέ του Κρμέντσικ στην κίνηση. Αλλά ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε αμέσως και δεν απειλήθηκε ξανά.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024