Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός : Με συννεφιά αλλά υψηλές θερμοκρασίες κλείνει η εβδομάδα

Καιρός : Με συννεφιά αλλά υψηλές θερμοκρασίες κλείνει η εβδομάδα

Η νέα βδομάδα, θα μπει δυναμικά, με κακοκαιρία την Καθαρά Δευτέρα και διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά στη συνέχεια, που θα δώσουν ένα πιο χειμωνιάτικο άρωμα, με βροχές και χιόνια

Η νέα βδομάδα, θα μπει δυναμικά, με κακοκαιρία την Καθαρά Δευτέρα και διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά στη συνέχεια, που θα δώσουν ένα πιο χειμωνιάτικο άρωμα, με βροχές και χιόνια.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες. Η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετό ήλιο και αραιές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές. Αυτό το σκηνικό θα διατηρηθεί όλη την ημέρα στη βόρεια Ελλάδα, όπου το βράδυ θα έχει ξαστεριά και προς το ξημέρωμα φαίνεται να συννεφιάζει λίγο τοπικά. Προς το μεσημέρι όμως και από τα νοτιοδυτικά, οι αραιές νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα, από το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και το Αιγαίο.

Μικρή πιθανότητα αυτές οι νεφώσεις το απόγευμα να δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές στο νότιο Ιόνιο και στην δυτική Στερεά, σύντομες και όχι ιδιαίτερα σημαντικές. Αυτή είναι η εικόνα που θα επικρατήσει στη χώρα από πλευράς φαινομένων.

Να περάσουμε τώρα στις θερμοκρασίες, καθώς περιμένουμε άνοδο, λόγω των νοτιάδων, που θα φέρουν όπως έχω πει θερμότερες αέριες μάζες από τη Μεσόγειο. Θα δούμε λοιπόν θερμοκρασίες αργά το μεσημέρι με 18 βαθμούς στα βόρεια, 17°C στα δυτικά, 20-21°C στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, υψηλές τιμές και 16-18°C στα νησιά του Αιγαίου. Μάλιστα θα ανέβουν λίγο και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα κάνει κρύο, απλά θα είναι λίγο πιο μαλακός ο καιρός το πρωί.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις και γενικά ήπιοι. Στο Ιόνιο δεν θα ξεπεράσουν τα 3-4 μποφόρ, και στο Αιγαίο 3-5 και στα νότια κυρίως στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης 6 μποφόρ.

Στην Αττική από το πρωί περιμένουμε αραιές νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και από τα νοτιοδυτικά θα πυκνώσουν και θα σκεπάσουν τον αττικό ουρανό, κάνοντας το σκηνικό αρκετά μουντό. Παρά τη συννεφιά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-19°C υψηλές τιμές το μεσημέρι, με δυτικούς νοτιοδυτικούς ανέμους 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα έχει περισσότερο ήλιο από την Αττική, αλλά και εδώ δεν θα λείψουν τοπικές νεφώσεις ιδίως στο πρώτο μισό της ημέρας που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία από 6-17°C και οι άνεμοι μεταβλητοί δε θα ξεπεράσουν τα 2-3 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού, την Κυριακή θα βρέξει κυρίως στα νότια. Αιτία μια διαταραχή που θα περάσει νότια της Κρήτης και θα δώσει βροχές μέχρι μέτριας έντασης, πιθανόν και κάποιες καταιγίδες, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στα νότια τμήματα των Κυκλάδων, στα Δωδεκάνησα και το βράδυ και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται συννεφιά και οι όποιες βροχές θα είναι μεμονωμένες και μικρής έντασης και διάρκειας. Οι άνεμοι στα πελάγη νοτιοδυτικοί 3-5 και στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά θα φτάσει το μεσημέρι τους 17-21°C στα ηπειρωτικά και θα σημειώσει μικρή πτώση στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο με 15-17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Τέλος, την Καθαρά Δευτέρα θα γιορτάσουμε τα κούλουμα με κακοκαιρία. Βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και συνέχεια στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο, με χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Στις υπόλοιπες περιοχές, δηλαδή από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, και στην Αττική και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, τα φαινόμενα θα είναι πιο περιορισμένα και τοπικά.

Ο καιρός θα είναι λοιπόν άστατος και θα αρχίσει να βελτιώνεται το βράδυ και από τα δυτικά. Ένα άλλο εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό της ημέρας θα είναι η ενίσχυση των ανέμων, βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 6-8 μποφόρ και στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί 7-8 μποφόρ στα νότια και το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες.

Έτσι λοιπόν η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, με τις μέγιστες να προσεγγίζουν τους 14-17 βαθμούς Κελσίου.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024