Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Εστίες κρουσμάτων τα νηπιαγωγεία και σχολεία στη Γερμανία

Κοροναϊός : Εστίες κρουσμάτων τα νηπιαγωγεία και σχολεία στη Γερμανία

Ο Λόταρ Βίλερ έκανε λόγο για σοβαρές εστίες κρουσμάτων στα νηπιαγωγεία και στα σχολεία, τα οποία λειτουργούν και πάλι σε πολλές περιοχές της χώρας και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εισηγηθεί εκ νέου τη διακοπή της λειτουργίας τους.

«Βρισκόμαστε στο τελευταίο ένα τρίτο του μαραθώνιου, αλλά όλοι ξέρουν ότι αυτό είναι το πιο δύσκολο», δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ και έκανε λόγο για «ανησυχητική αύξηση» των κρουσμάτων στα νηπιαγωγεία, ενώ ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν απέδωσε τους εκ νέου αυξημένους αριθμούς στην εξάπλωση των παραλλαγών του βασικού στελέχους του νέου κοροναϊού.

«Οι αριθμοί εξακολουθούν να ανεβαίνουν και η κατάσταση παραμένει τεταμένη. Οι μεταλλάξεις εξαπλώνονται συνεχώς», δήλωσε ο κ. Σπαν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον καθηγητή Βίλερ και ανέφερε ενδεικτικά ότι σε περιοχή του Ζάαρλαντ το 15% των νέων κρουσμάτων αφορά τη «νοτιοαφρικανική» παραλλαγή. Εξέφρασε πάντως την ελπίδα η κατάσταση να βελτιωθεί τις επόμενες εβδομάδες με τη διάθεση περισσότερων «γρήγορων» τεστ και τεστ που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει «κατ’ οίκον».

Από την πλευρά του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», ο Λόταρ Βίλερ έκανε λόγο για σοβαρές εστίες κρουσμάτων στα νηπιαγωγεία και στα σχολεία, τα οποία λειτουργούν και πάλι σε πολλές περιοχές της χώρας και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εισηγηθεί εκ νέου τη διακοπή της λειτουργίας τους. Εδώ και λίγο καιρό ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί υπερβολικά, «σε νέο επίπεδο», σημείωσε και τόνισε ότι υπάρχουν πλέον πολλοί νέοι που έχουν μολυνθεί. Η αύξηση των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δείχνει, πρόσθεσε, ότι ο ιός εξαπλώνεται και πάλι δυναμικά. «Ο αγώνας κατά της πανδημίας είναι μαραθώνιος. Βρισκόμαστε στο τελευταίο τρίτο – και αυτό γνωρίζουν όλοι ότι είναι το πιο δύσκολο. Ακόμη περισσότερο και επειδή έχουμε να παλέψουμε με τις παραλλαγές του ιού», επισήμανε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν σχετίζεται με τη διενέργεια μεγαλύτερου αριθμού τεστ.

Ερωτώμενος σχετικά με τη σειρά προτεραιότητας για τον εμβολιασμό και το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί το προσεχές διάστημα, ο Γενς Σπαν ξεκαθάρισε ότι όσο δεν υπάρχει επάρκεια εμβολίων, η προτεραιότητα θα συνεχίσει να δίδεται σε εκείνους οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο. «Όσο όμως οι παραλαβές εμβολίων θα αυξάνονται, θα μπορούμε να λειτουργούμε και πιο ευέλικτα», δήλωσε και σημείωσε ότι ειδικά για τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα, ο εμβολιασμός στα ιατρεία των οικογενειακών ιατρών είναι η πλέον ενδεδειγμένη προσέγγιση. Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι οι οικογενειακοί ιατροί θα ενταχθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμού αρχές Απριλίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει επάρκεια εμβολίων.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024