Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Ο αστυνομικός οφείλει να σέβεται τον πολίτη και να ακολουθεί τους κανόνες

Μητσοτάκης: Ο αστυνομικός οφείλει να σέβεται τον πολίτη και να ακολουθεί τους κανόνες

Με το μήνυμα πως μόνο όταν ο ένστολος σέβεται τον πολίτη μπορεί να κερδίσει το δικό του σεβασμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάρτησε στα sosial media τα τέσσερα μέτρα που ανακοίνωσε στη Βουλή αναφορικά με τις αλλαγές που θα γίνουν στην αστυνομία.

Με το μήνυμα πως μόνο όταν ο ένστολος σέβεται τον πολίτη μπορεί να κερδίσει το δικό του σεβασμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάρτησε στα sosial media τα τέσσερα μέτρα που ανακοίνωσε στη Βουλή αναφορικά με τις αλλαγές που θα γίνουν στην αστυνομία.

Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο

Ουσιαστικά το μήνυμα Μητσοτάκης προς τους αστυνομικούς είναι να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση, επαγγελματική συμπεριφορά και να τηρούν τους επιχειρησιακούς κανόνες. «Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Αναλυτικά η δήλωση Μητσοτάκη στο facebook έχει ως εξής:

«Μόνο όταν ο ένστολος σέβεται τον πολίτη μπορεί να κερδίσει το δικό του σεβασμό. Μόνο όταν η συμπεριφορά του είναι επαγγελματική μπορεί να γίνει αποτελεσματική. Ο αστυνομικός οφείλει να έχει αυτοσυγκράτηση. Οφείλει να ακολουθεί τους κανόνες. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

»Βρίσκομαι στη Βουλή όχι μόνο για να καταδικάσω από το βήμα του κοινοβουλίου απερίφραστα τον άγριο ξυλοδαρμό ενός πολίτη, αλλά και για να παρουσιάσω όσα έχει κάνει η κυβέρνηση και όσα πρόκειται να κάνει για να περιορίσει ανάλογα περιστατικά αστυνομικής βίας στο μέλλον».

Μόνο όταν ο ένστολος σέβεται τον πολίτη μπορεί να κερδίσει το δικό του σεβασμό. Μόνο όταν η συμπεριφορά του είναι…

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021

Τέσσερις αλλαγές

Ο πρωθυπουργός νωρίτερα σήμερα στη Βουλή παρουσίασε μια σειρά από προτάσεις για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στην αστυνομία.

Όπως ανακοίνωσε όλοι οι αστυνομικοί θα φορούν κάμερες και θα γίνονται ψυχογραφικά τεστ. Επίσης θα έρθει νομοσχέδιο στην Βουλή για την αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών. Ο συνήγορος του πολίτη επίσης θα αποκτήσει βοηθό για να ασχολείται με θέματα και φαινόμενα αστυνομικής βίας.

«Αρχικά, όλες οι δυνάμεις πρέπει να φέρουν ατομική κάμερα καταγραφής εικόνας και ήχους για να μην μπορεί κανείς να κατασκευάζει γεγονότα κατά το δοκούν. Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «θα έχουμε αντιδράσεις από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, θέλω την ξεκάθαρη άποψη σας κύριε Τσίπρα αν διαφωνείτε ή συμφωνείτε με αυτή την πρόταση».

»Δεύτερον, έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε με άλλες αστυνομίες όπως η γαλλική και η βρετανική για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τα ψυχογραφικά τεστ τα οποία είναι απαραίτητα για να μπορούμε να διαγνώσουμε εκ των προτέρων εάν κάποιος αστυνομικός έχει κάποια ροπή στη βία που να τον καθιστά επικίνδυνο.

»Τρίτον, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αναλάβει μια δέσμευση να φέρει σύντομα στη Βουλή νομοσχέδιο για τη συνολική αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών.

»Τέταρτον, ο συνήγορος του Πολίτη θα αποκτήσει με νομοθετική ρύθμιση ειδικό βοηθό συνήγορο με αποκλειστική αρμοδιότητα την αντιμετώπιση της αστυνομικής βίας με αυτόνομη δομή δέκα εξειδικευμένων στελεχών».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024