Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καμπανάκι ειδικών για την Καθαρά Δευτέρα: Προσέξτε, την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα χειρότερα

Καμπανάκι ειδικών για την Καθαρά Δευτέρα: Προσέξτε, την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα χειρότερα

Υπενθυμίζεται πως η Επιτοπή Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να συνεδριάση σήμερα για μία σειρά θεμάτων. 

Με τα αυστηρότερα μέτρα από την αρχή της πανδημίας θα κάνουν Καθαρά Δευτέρα οι Έλληνες.

Παρότι η κυβέρνηση επέτρεψε το άνοιγμα των πάρκων, η μετακίνηση κατά την αργία θα υπόκειται στους αυστηρούς περιορισμούς της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, της αποστολής SMS και της απαγόρευσης κυκλοφορίας πέραν του δήμου μας ή μετακίνησης με τον κωδικό 6 μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Με άλλα λόγια, θα πετάξουμε αετό… μέχρι εκεί που μπορούμε να περπατήσουμε, καθώς δεν επιτρέπεται η μετακίνησή μας με αυτοκίνητο.

Υπενθυμίζεται πως η Επιτοπή Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να συνεδριάση σήμερα για μία σειρά θεμάτων.

Σε κάθε περίπτωση βέβαιη θεωρείται η εισήγηση ακόμη μίας εβδομάδας lockdown, ενώ όπως όλα δείχνουν στο βαθύ κόκκινο θα μπουν τα Γιάννενα και η Χαλκιδική.

Το παν είναι να μην υπάρξει συνωστισμός

Από την πλευρά τους πάντως  καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος, αναφερόμενος στην Καθαρά Δευτέρα, τόνισε πως βασικό είναι να μην υπάρξει συνωστισμός, ενώ για το πέταγμα χαρταετού υποστήριξε πως πρέπει να υπάρχει προσοχή ακόμη και στους ανοιχτούς χώρους.

Μεγάλο πρόβλημα τι θα γίνει με τα πάρκα την Καθαρά Δευτέρα

Η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, ανέφερε πως πρέπει να συνδυαστούν τα μέτρα με τη διασκέδαση. Το τριήμερο δεν σημαίνει ότι δεν θα διασκεδάσει ο καθένας, αλλά όχι στου Φιλοπάππου. Θα διασκεδάσουμε σπίτι μας, με την οικογένειά μας. Μπορείτε να πάρετε ένα άτομο γνωστό σας, στην καθημερινότητα σας και να πετάξετε αετό στο βουνό και να είστε μόνοι σας. Είναι μεγάλο πρόβλημα το τι θα γίνει με τα πάρκα την Καθαρά Δευτέρα. Δεν έχουμε φτάσει σε ψηλό επίπεδο εμβολιασμού. Βλέπουμε τις μεταλλάξεις, πόσος κόσμος νέος είναι στα νοσοκομεία. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», σχολίασε για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα χειρότερα

Ωστόσο υπάρχει και μερίδα ειδικών που αναφέρει πως όσοι θέλουν να πετάξουν χαρταετό θα πρέπει να το ξανασκεφτούν καθώς ακόμη ο ιός παραμονεύει, ενώ δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο peak της επιδημίας.

«Δεν έχουμε περιθώρια για αλλαγές μεγάλες και αυτοκριτικές. Πρέπει να ξεχάσουμε τις γκρίνιες και τις κριτικές» υπογράμμισε ο καθηγητή  και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Αθανάσιος Σκουτέλης και σημείωσε «τα νούμερα, όσον αφορά τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους στην Ελλάδα, είναι πολύ άσχημα, αλλά πλησιάζουμε στην κορυφή».

«Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα χειρότερα αλλά μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Αλλά όσο έρχεται η Άνοιξη θα βλέπουμε βελτίωση» τόνισε.

Αναφερόμενος στο lockdown αλλά και το Πάσχα που πλησιάζει είπε πως με αυτά τα νούμερα δεν μπορούμε να κάνουμε καμιά πρόβλεψη, όχι για τον Απρίλιο, αλλά ούτε για την άλλη εβδομάδα.

Μιλώντας για το εμβόλιο της AstraZeneca και την παρτίδα που φέρεται να προκάλεσε θρομβώσεις και οδήγησε στο «πάγωμα» των εμβολιασμών σε οκτώ χώρες ο Αθανάσιος Σκουτέλης είπε πως πρέπει να ακούμε όσα λένε οι ειδικοί ενώ εξήγησε πως τα περιστατικά είναι μεμονωμένα εάν σκεφτούμε πόσα είναι ανάμεσα σε όσους έχουν εμβολιαστεί.

«Έχουμε εμβόλια και είναι ασφαλή, κάνουμε αγώνα για να εμβολιαστούν όσο περισσότερα άτομα μπορούν» δήλωσε.

Βόμβα Σαρηγιάννη: Το ιικό φορτίο έχει αυξηθεί κατά 200% στη Θεσσαλονίκη

Για το ιικό φορτίο και την έντονη αύξηση που παρουσιάζει κυρίως στη Θεσσαλονίκη μίλησε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως έκανε γνωστό το ιικό φορτίο έχει αυξηθεί κατά 200% στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Αθήνα είναι ήδη υψηλά αλλά δεν ανεβαίνει με τόσο γρήγορος ρυθμούς όσο στη Θεσσαλονίκη. «Γι’ αυτό θεωρώ ότι είμαστε κοντά στην κορύφωση» είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Θεωρούμε πως τις επόμενες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων θα είναι αυξητικός» σημείωσε.

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024