Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εικόνες σοκ από το Κρατικό Νίκαιας - Εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι με κοροναϊό δίπλα σε άλλους ασθενείς

Εικόνες σοκ από το Κρατικό Νίκαιας – Εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι με κοροναϊό δίπλα σε άλλους ασθενείς

Συνθήκες πολέμου επικρατούν στα νοσοκομεία της χώρας. Το MEGA βρέθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου ασθενείς διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ πλάι σε άλλους με οξυγόνο

Σοκ προκαλούν εικόνες από το Γενικό κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας. Ασθενείς με κορoναϊό που λαμβάνουν οξυγόνο νοσηλεύονται δίπλα σε άλλους ασθενείς που έχουν περάσει στο στάδιο της διασωλήνωσης.

Για 24ωρα βλέπουν, ακούνε, βιώνουν τον δραματικό εφιάλτη που ζουν ασθενείς που δεν κατάφεραν να αποφύγουν τη διασωλήνωση.

Συνθήκες πολέμου βιώνουν και οι εργαζόμενοι, όπως λέει στο MEGA ο Ηλίας Σκοπελίτης, διευθυντής ΕΣΥ Γενικό Κρατικό Νίκαιας, σε ένα από τα πιο νευραλγικά νοσοκομεία της χωράς. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 120 ασθενείς με κοροναϊό. Μόνο χθες έγιναν 45 νέες εισαγωγές.

«Επειδή ζούμε ένα πόλεμο, εγώ ξέρω ότι στον πόλεμο υπάρχουν επιτελικά σχέδια στην ανάγκη επιτάσσεις. Πρέπει και εδώ να γίνει κάτι αντίστοιχο, να επιταχθούν κλίνες, απλές κλίνες, ΜΕΘ, μηχανήματα αλλιώς δεν βγαίνει η μάχη».

Εφιαλτική βάρδια

Η χθεσινή βάρδια στο νοσοκομείο ήταν κοπιαστική και γεμάτη άγχος.

«Τελικά αναγκαστήκαμε να δανειστούμε αναπνευστήρες από την υγειονομική περιφέρεια η από άλλα νοσοκομεία ούτως ώστε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα είχαμε γεμίσει όλους τους αναπνευστήρες που είχε διαθέσιμο το νοσοκομείο».

Την εφιαλτική αυτή κατάσταση βιώνει ως ασθενής και ο 53χρονος Ιωάννης Μανιός που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο τις τελευταίες δέκα ημέρες με πνευμονία και υψηλό πυρετό. Και μπορεί εκείνος να γλύτωσε τη διασωλήνωση, άλλοι ασθενείς που ήταν μαζί του στον ίδιο θάλαμο όμως δεν τα καταφέραν, όπως λέει στο MEGA.

«Δεν έχω τύχει σε περίπτωση πολέμου αλλά εμένα οι συνθήκες εδώ αυτό μου θυμίσανε, πάρα πολύ ένταση, άνθρωποι να έρχονται σωρηδόν, άλλους να διασωληνώνουν, να πηγαίνουν σε άλλα νοσοκομεία, ένας πανικός. Δεν το περίμενα τόσο πολύ αυτό το πράγμα».

Ένας χρόνος πανδημία. Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό δεν επιθυμεί χειροκρότημα. Θέλει μόνο υλικά και σεβασμό για να δώσει τη μάχη. Το χειροκρότημα το έχουν ανάγκη οι ασθενείς για να πάρουν κουράγιο και δύναμη και να επιστρέψουν υγιείς στα σπίτια τους.

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024