Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Εικόνες σοκ από το Κρατικό Νίκαιας – Εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι με κοροναϊό δίπλα σε άλλους ασθενείς
Συνθήκες πολέμου επικρατούν στα νοσοκομεία της χώρας. Το MEGA βρέθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου ασθενείς διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ πλάι σε άλλους με οξυγόνο
Σοκ προκαλούν εικόνες από το Γενικό κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας. Ασθενείς με κορoναϊό που λαμβάνουν οξυγόνο νοσηλεύονται δίπλα σε άλλους ασθενείς που έχουν περάσει στο στάδιο της διασωλήνωσης.
Για 24ωρα βλέπουν, ακούνε, βιώνουν τον δραματικό εφιάλτη που ζουν ασθενείς που δεν κατάφεραν να αποφύγουν τη διασωλήνωση.
Συνθήκες πολέμου βιώνουν και οι εργαζόμενοι, όπως λέει στο MEGA ο Ηλίας Σκοπελίτης, διευθυντής ΕΣΥ Γενικό Κρατικό Νίκαιας, σε ένα από τα πιο νευραλγικά νοσοκομεία της χωράς. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 120 ασθενείς με κοροναϊό. Μόνο χθες έγιναν 45 νέες εισαγωγές.
«Επειδή ζούμε ένα πόλεμο, εγώ ξέρω ότι στον πόλεμο υπάρχουν επιτελικά σχέδια στην ανάγκη επιτάσσεις. Πρέπει και εδώ να γίνει κάτι αντίστοιχο, να επιταχθούν κλίνες, απλές κλίνες, ΜΕΘ, μηχανήματα αλλιώς δεν βγαίνει η μάχη».
Εφιαλτική βάρδια
Η χθεσινή βάρδια στο νοσοκομείο ήταν κοπιαστική και γεμάτη άγχος.
«Τελικά αναγκαστήκαμε να δανειστούμε αναπνευστήρες από την υγειονομική περιφέρεια η από άλλα νοσοκομεία ούτως ώστε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα είχαμε γεμίσει όλους τους αναπνευστήρες που είχε διαθέσιμο το νοσοκομείο».
Την εφιαλτική αυτή κατάσταση βιώνει ως ασθενής και ο 53χρονος Ιωάννης Μανιός που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο τις τελευταίες δέκα ημέρες με πνευμονία και υψηλό πυρετό. Και μπορεί εκείνος να γλύτωσε τη διασωλήνωση, άλλοι ασθενείς που ήταν μαζί του στον ίδιο θάλαμο όμως δεν τα καταφέραν, όπως λέει στο MEGA.
«Δεν έχω τύχει σε περίπτωση πολέμου αλλά εμένα οι συνθήκες εδώ αυτό μου θυμίσανε, πάρα πολύ ένταση, άνθρωποι να έρχονται σωρηδόν, άλλους να διασωληνώνουν, να πηγαίνουν σε άλλα νοσοκομεία, ένας πανικός. Δεν το περίμενα τόσο πολύ αυτό το πράγμα».
Ένας χρόνος πανδημία. Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό δεν επιθυμεί χειροκρότημα. Θέλει μόνο υλικά και σεβασμό για να δώσει τη μάχη. Το χειροκρότημα το έχουν ανάγκη οι ασθενείς για να πάρουν κουράγιο και δύναμη και να επιστρέψουν υγιείς στα σπίτια τους.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου