Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κόκκινη ζώνη» ολόκληρη η Ιταλία για το τριήμερο του Πάσχα

«Κόκκινη ζώνη» ολόκληρη η Ιταλία για το τριήμερο του Πάσχα

Τα περιοριστικά μέτρα θα είναι καθολικά (πλην των λευκών περιοχών) για το διάστημα 3-5 Απριλίου, ενώ κάθε περιοχή με άνω των 250 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους θα εντάσσεται στο «κόκκινο».

Κόκκινη ζώνη ολόκληρη η Ιταλία το Πάσχα και πιο αυστηρά μέτρα από την ερχόμενη Δευτέρα ακόμη και στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί χαμηλής επικινδυνότητας (κίτρινες). Αυτή είναι η απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, ενώπιον της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, όπου τα περιστατικά κάθε άλλο παρά δείχνουν να μειώνονται.

Έτσι, σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάστηκε, στο τριήμερο του Πάσχα των Καθολικών – από το Σάββατο 4 Απριλίου μέχρι την Δευτέρα 5 Απριλίου – τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα θα είναι καθολικά, με την εξαίρεση των περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί λευκές, όπως είναι η Σαρδηνία. Αυτό σημαίνει ότι οι Ιταλοί δεν θα μπορούν να βγαίνουν από τις οικίες τους παρά μόνο για να μεταβούν στην εργασία τους, για ζητήματα υγείας και για περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, το σχέδιο προβλέπει ότι κάθε περιοχή στην οποία οι μολύνσεις από τον κοροναϊό θα ξεπερνούν τις 250 ανά 100.000 κατοίκους εντάσσεται στην κόκκινη ζώνη.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024