Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιτέα: Τρομακτική διασπορά από καθηγήτρια που δεν φορούσε μάσκα

Ιτέα: Τρομακτική διασπορά από καθηγήτρια που δεν φορούσε μάσκα

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για καθηγήτρια- αρνήτρια μάσκας στο Γυμνάσιο της Ιτέας, το οποίο σήμερα μετρά περισσότερα από 40 κρούσματα κορωνοϊού.

«Μια φορά φορούσε, μια δεν φορούσε.»

«Δεν φορούσε μάσκα, είχε θέμα με τον λαιμό έλεγε. Είχε θέμα με τον λαιμό για τις φωνητικές της χορδές. Θεωρήσαμε ότι ίσως είχε χαρτί γιατρού. Επίσης έβηχε, έλεγε ότι ήταν από το τσιγάρο.»

Μόλις διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό η εν λόγω εκπαιδευτικός, ολόκληρος ο μηχανισμός κινητοποιήθηκε και διαπιστώθηκε εκ των υστέρων πως η διασπορά στην μαθητική κοινότητα ήταν μεγάλη.

«Τουλάχιστον τα μισά παιδιά απ’ το Γυμνάσιο τα τρία τμήματα νοσούν. Επειδή είναι συγκρότημα και στεγάζεται και το Λύκειο, νοσούν και μαθητές του Λυκείου και ο Λυκειάρχης. Και ο γυμνασιάρχης είναι στο νοσοκομείο. Κι άλλοι 3-4 καθηγητές. Άμα βάλεις και τις οικογένειες μπορεί να είναι και παραπάνω. Δεν ξέρω. 40-50 κρούσματα είναι σίγουρα.»

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η εκπαιδευτικός έμπαινε στην τάξη χωρίς μάσκα, κάτι για το οποίο αρκετοί γονείς εξέφρασαν παράπονα στον γυμνασιάρχη.

«Είχα μιλήσει και με τον γυμνασιάρχη και μου είπε «εγώ της φώναζα να φοράει μάσκα. Όταν ερχόταν στο γραφείο φορούσε μάσκα. Τώρα από εκεί και πέρα» μου είπε.»

Όπως καταγγέλλουν γονείς στο LIVE NEWS, δεν ήταν μόνο η συγκεκριμένη δασκάλα που δεν τηρούσε τα μέτρα προστασίας αλλά και μια παιδίατρος.

«Έχουμε και μια παιδίατρο η οποία κι αυτή είχε κρούσμα και ήταν αρνητική κατά της μάσκας. Στις 25 Φεβρουαρίου ήρθαν και πήραν το παιδί της παιδιάτρου. Πρώτη γυμνασίου το παιδί γιατί διαγνώστηκαν με κρούσμα. Επομένως δεν ήταν μόνο η καθηγήτρια. Ήταν τα 2-3 άτομα που ήταν κατά της μάσκας. Απαγορευτικό, πόσο μάλλον η ίδια η παιδίατρος.»

Η μεγάλη διασπορά φαίνεται πως προκάλεσε και την παρέμβαση εισαγγελέα ωστόσο, στη διεύθυνση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Φωκίδας δεν έχει φτάσει καμία καταγγελία.

«Αυτή τη στιγμή, καταγγελία σε εμένα δεν υπάρχει τίποτα, ούτε έχει φτάσει κάτι στα αυτιά μου. Εάν υπάρχει έγγραφη καταγγελία, φυσικά και θα κάνω ένορκη διοικητική εξέταση, και προκαταρκτική, και τελική.»

Μόνο την τελευταία εβδομάδα, καταγράφηκαν 58 νέα κρούσματα στον δήμο Δελφών με τη διασπορά μέσα στα σπίτια να είναι μεγάλη.

«Τώρα έχει σταματήσει η διασπορά στον μαθητικό πληθυσμό, αλλά δυστυχώς μπήκε μέσα στα σπίτια, με αποτέλεσμα να έχουμε διασπορά σε γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, για αυτό και έχουμε και αρκετούς νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία.»

«Είμαστε όλη η οικογένεια άρρωστη. Στις 7 ημέρες που είμαστε καραντίνα, εκδηλώσαμε συμπτώματα κι είμαστε από προχτές πάλι οι υπόλοιποι της οικογένειας άρρωστοι.»

Στο βαθύ κόκκινο πέρασε ολόκληρη η περιφερειακή ενότητα Φωκίδας ενώ ήδη μετρά δύο νεκρούς από αυτή την τεράστια διασπορά.

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Τάγκαλης, περιέγραψε το πως προχώρησε η διασπορά στην περιοχή.

«Είχαμε την έξαρση την προηγούμενη βδομάδα όπου συνολικά καταγράψαμε 58 κρούσματα σε όλο το δήμο δελφών από τα οποία περίπου 40 είναι στην πόλη της Ιτέας.», ανέφερε αρχικά σημειώνοντας ότι υπάρχει σταδιακή μείωση των κρουσμάτων.

«Στο πρώτο lockdown ήμασταν καθαροί. Στο δεύτερο τον Οκτώβριο είχαμε σημαντικές παρενέργειες εξαιτίας μιας κηδείας όπου η διασπορά προήλθε από την Αθήνα και φυσικά επεκτάθηκε στην πόλη της Άμφισας.

Στην πόλη της άμεσες και πριν την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αντίστοιχα φαινόμενα επίσης προερχόμενα  κατάκύριο λόγο επίσης από άλλη μία κηδεία όπου προφανώς μπήκε μέσα στα σχολεία μας με τις συνέπειες τις οποίες όλοι γνωρίζετε.», σημείωσε.

« Στην κηδεία ήταν αρκετά άτομα μπορεί να δει και 100 άτομα αλλά ακολούθησε τραπέζι σύμφωνα με πληροφορίες που ήταν 25 με 30 άτομα. Λογικό ήταν η διασπορά να περάσει στα σχολεία μας…», πρόσθεσε.

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024