Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
20+1 γυναίκες φωτογράφοι ενώνουν τις εικόνες τους για καλό σκοπό

20+1 γυναίκες φωτογράφοι ενώνουν τις εικόνες τους για καλό σκοπό

Το project τους αφορά την υποστήριξη του κέντρου Διοτίμα-Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών Διοτίμα

Εικοσιμία γυναίκες φωτογράφοι στέκονται απέναντι στη βία, στον σεξισμό, στον συντηρητισμό και στην ανισότητα δημιουργώντας την πρωτοβουλία “WeChangeThePicture”, ως μια κίνηση εκδήλωσης συμπαράστασης και υποστήριξης προς όλες τις γυναίκες.

Με την κίνηση αυτή, επιχειρούν να σταθούν στο πλευρό όλων των γυναικών θυμάτων λεκτικής, σωματικής και σεξουαλικής βίας, στο οικογενειακό ή το εργασιακό τους περιβάλλον.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της πρωτοβουλίας τους:

«Αυτή είναι η σωστή στιγμή για να τεθούμε ανοιχτά στα ζητήματα της έμφυλης βίας, της κατάχρησης εξουσίας και του σεξισμού. Να υποστηρίξουμε την επανεξέταση ισχυόντων νομοθετικών πλαισίων για την ισοτιμία των φύλων και να υπερασπιστούμε την ανάγκη ενός δημόσιου διαλόγου, επιθυμώντας να καταδείξουμε κακοποιητικές συμπεριφορές που τείνουν να γίνονται αποδεκτές ως φυσιολογικές.»

Καθεμία από τις 21 παραχωρούν από ένα  φωτογραφικό της έργο, το οποίο θα διατεθεί σε 21 αριθμημένα και υπογεγραμμένα αντίτυπα, με σκοπό να συνδράμουν στο έργο του Κέντρου Γυναικείων Ερευνών και Μελετών «Διοτίμα», που παρέχει νομική και ψυχολογική στήριξη στις γυναίκες οι οποίες βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν.

«Η εικόνα πρέπει ν΄ αλλάξει! Ας προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε όλοι μαζί.»

Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία είναι οι: Αθανασία Παπαδοπούλου, Αλεξάνδρα Ρίμπα, Αλεξία Πρασσά, Αρέτα Περιστέρη, Άρτεμις Πυρπίλη, Έλενα Ντι γκιόσια, Ελένη Παπαϊωάννου, Καλλιόπη Πασιά, Κάρμεν Πολυδώρου, Κορνηλία Σιδηρά, Λία Ναλμπαντίδου, Λίλη Ζουμπούλη, Μαγδαληνή Μπαρδάκα, Μαγδαληνή Κούρτη, Μαρία Καρκανάκη, Μαρία Χουλάκη, Όλγα Δέικου, Σοφία Τολίκα, Στεφανία Ορφανίδου, Τάνια Καμίδου, Χλόη Πίσσα.

Δείτε περισσότερα για εκείνες και την δουλειά τους εδώ  και κάντε κι εσείς την δωρεά σας για την Διοτίμα. Δεν χρειάζεται να είναι η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας για να νοιαζόμαστε για την Γυναίκα.

Προλαβαίνετε μέχρι τις 13 Μάρτη.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024