Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λέσβος : Τι υποστηρίζει η καθηγήτρια αρνήτρια μάσκας που συνελήφθη

Λέσβος : Τι υποστηρίζει η καθηγήτρια αρνήτρια μάσκας που συνελήφθη

Λόγους υγείας επικαλείται η καθηγήτρια στη Λέσβο που αρνείτο να φορέσει μάσκα στην τάξη.

Με εντολή εισαγγελέα συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας η καθηγήτρια που αρνιόνταν να βάλει τη μάσκα της μέσα στις σχολικές αίθουσες παρά τις επισημάνσεις από τους συναδέλφους της.

Μιλώντας στο LIVE NEWS πριν από λίγες μέρες η καθηγήτρια είχε επικαλεστεί λόγους υγείας για τη μη χρήση της.

«Αυτό που νιώθουμε είναι οι απειλές. Δεν νιώθουμε ότι κινδυνεύουμε από τον ιό. Αισθανόμαστε ότι κινδυνεύουμε αν δεν υπακούσουμε. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό όμως. Στον συνάνθρωπό σου, όταν δεν αισθάνεται καλά, του προσφέρεις ένα ποτήρι νερό. Δεν του λες ‘δεν υπακούς επειδή παθαίνεις κρίσεις πανικού’. Αυτό είναι τρελό! Την φορώ, όποτε όμως, αισθάνομαι δυσφορία, την κατεβάζω».

Η καθηγήτρια συνελήφθη χθες έξω από το 3ο Γυμνάσιο της Μυτιλήνης ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο διευθυντής του σχολείου, αφού παρά το γεγονός ότι τις είχαν γίνει συστάσεις και από τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ισχυρίστηκε ότι η μάσκα της προκαλεί κρίσεις πανικού.

«Πολλοί άνθρωποι γύρω μου, έχουν πρόβλημα, δυσφορούν με τη μάσκα, αλλά κι εγώ προσωπικά, με έπιανε κρίση πανικού κάθε φορά που τη φορούσα. Ειδικά στην ιδέα ότι θα πρέπει να κάνω με αυτό τον τρόπο μάθημα. Φορώ τη μάσκα αλλά πάντα, όσο την ανέχομαι. Δεν νομίζω να συμφέρει κανέναν να παθαίνω κρίση πανικού μέσα στην τάξη, να μην μπορώ να μιλήσω. Τα παιδιά δεν τα πίεσα ποτέ, μπήκα μέσα στην τάξη και τα είδα όλα τρομοκρατημένα και τους λέω ‘παιδιά, υπάρχουν κάποιοι που δεν την ανέχονται;’. Μου είπαν πάρα πολλά παιδιά δεν την ανέχονται. ‘Εγώ παιδιά δεν μπορώ’, λέω ‘να κάνω τον χωροφύλακα. Όποιος δεν μπορεί…’».

Η καθηγήτρια αφέθηκε ελεύθερη το βράδυ της Δευτέρας με εντολή εισαγγελέα, ενώ θα δικαστεί σε τακτική δικάσιμο με την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσία περί διάδοσης ασθενειών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η δεύτερη καθηγήτρια που συλλαμβάνεται επειδή αρνείται να συμμορφωθεί με τους υγειονομικούς κανονισμούς.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024