Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Σμύρνη : «Λύγισε» ο δήμαρχος - «Απαράδεκτη η εικόνα της πόλης... Εμπόλεμη ζώνη»

Νέα Σμύρνη : «Λύγισε» ο δήμαρχος – «Απαράδεκτη η εικόνα της πόλης… Εμπόλεμη ζώνη»

«Δεν αξίζει αυτό στη Νέα Σμύρνη, στους πολίτες μας, στα παιδιά μας. Καλούμε τους δημότες της Νέας Σμύρνης να σταθούν δίπλα μας, καταδικάζοντας όλους τους υποκινητές των επεισοδίων, κάθε είδους» τόνισε ο δήμαρχος.

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την εικόνα της πόλης την Τρίτη το βράδυ, κάνοντας λόγο για «εμπόλεμη ζώνη», ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, καλώντας τους δημότες της περιοχής να καταδικάσουν όλους τους υποκινητές των επεισοδίων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, ο δήμαρχος ευχαρίστησε αρχικά τους υπαλλήλους της καθαριότητας που δούλευαν όλη νύχτα για να καθαρίσουν την περιοχή.

«Η εικόνα σήμερα δεν είχε σχέση με τη χθεσινοβραδινή, που είχαμε πολλούς κάδους κατεστραμμένους, σπασμένα παρμπρίζ αυτοκινήτων, καμένα δέντρα, ξηλωμένα πεζοδρόμια… Όλα τα ΑΤΜ καταστράφηκαν και σε κάποια μαγαζιά κατέβασαν τις βιτρίνες».

Εμπόλεμη ζώνη

«Απαράδεκτη η εικόνα της πόλης… Εμπόλεμη ζώνη» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Μου έκανε εντύπωση που δημοτικοί σύμβουλοι και ο πρώην δήμαρχος καλούσαν σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, όταν τα κρούσματα κοροναϊού έχουν ξεπεράσει τις 3.000. Μήπως κι αυτοί αναλαμβάνουν την ευθύνη;».

«Αν δείτε τι κατέβαινε από τον σταθμό του μετρό στον Νέο Κόσμο… Έρχονταν μπουλούκι στη Βενιζέλου. Πιστεύω ότι τα 4/5 δεν ήταν κάτοικοι Νέας Σμυρνης. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα πήγαινε σε μια συγκέντρωση αυτή τη στιγμή. Ξέραμε την κατάληξη και γλιτώσαμε τα χειρότερα» σημείωσε ο κ. Τζουλάκης, εννοώντας το ενδεχόμενο να υπάρχει νεκρός.

«Δεν αξίζει αυτό στη Νέα Σμύρνη, στους πολίτες μας, στα παιδιά μας. Καλούμε τους δημότες της Νέας Σμύρνης να σταθούν δίπλα μας, καταδικάζοντας όλους τους υποκινητές των επεισοδίων, κάθε είδους» τόνισε ακόμα.

«Να προασπίσουν το κράτος Δικαίου και την ασφάλεια έναντι της πανδημίας και έναντι των πολιτών μας» συμπλήρωσε. «Δεν δεχόμαστε η Νέα Σμύρνη να μετατρέπεται σε παιχνίδι πολιτικών σκοπιμοτήτων και αντιπαραθέσεων» ξεκαθάρισε ο δήμαρχος.

«Πόναγε η ψυχή μου»

«Όταν κάποια στιγμή καιγόταν η πόλη μου… πόναγε η ψυχή μου» είπε συγκινημένος. «Ήταν μια ήσυχη συνοικία η Νέα Σμύρνη, αυτό που ζήσαμε χθες το βράδυ δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε ούτε στα όνειρά μας. Κάποιος Νεοσμυρνιώτης που αγαπάει την πόλη του δεν θα κατέστρεφε την πόλη του, είναι πολιτισμένος και δημοκρατικός ο λαός της Νέας Σμύρνης».

«Έχουμε πολλές μικρές ζημιές, δεν έχουν καεί αυτοκίνητα, αλλά έχουν καταστραφεί παρμπρίζ. 2-3 μαγαζιά έχουν καταστραφεί, όλα τα ΑΤΜ της περιοχής έχουν καταστραφεί» ανέφερε και κατέληξε: «Τα αυτοκίνητα πιστεύω ότι τα καλύπτει η ασφάλεια. Αυτή τη στιγμή η αποτίμηση δεν είναι ολοκληρωμένη. Θα μιλήσω με την κυβέρνηση αν μπορεί να δώσει οικονομική ενίσχυση».

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024